Bas bas paraları PKK'ya!

Kravatlı uzantı BDP'li Demir Çelik, “Taslakta sözlü savunma yeterli görülüyor. Yazılı ya da sözlü ana dilde savunma yapılabilmeli. Tercüman parasını savunma yapanın ödemesi gibi bir ibare var. Bu, anayasaya aykırı. Devlet ödesin” dedi.


Ana dil" yetmez parasını da ödeyin



BDP ana dilde savunma hakkı verilmesiyle ilgili tasarıda değişiklikler istedi. Muş Milletvekili Demir Çelik, “Taslakta sözlü savunma yeterli görülüyor. Yazılı ya da sözlü ana dilde savunma yapılabilmeli. Tercüman parasını savunma yapanın ödemesi gibi bir ibare var. Bu, anayasaya aykırı. Devlet ödesin!
 .
.“Ana dil yeterli değil ücretini de ödeyin” 

BDP, ana dilde savunma hakkı verilmesiyle ilgili tasarıda değişiklikler istedi. Muş Milletvekili Demir Çelik, “Taslakta sözlü savunma yeterli görülüyor. Yazılı ya da sözlü ana dilde savunma yapılabilmeli. Tercüman parasını savunma yapanın ödemesi gibi bir ibare var. Bu, anayasaya aykırı. Devlet ödesin” dedi. 

Tasarıya eleştirilerine rağmen lehte oy kullanacaklarına işaret eden Muş Milletvekili Demir Çelik, “Ana dilde savunma taslakta sözlü savunmayla yeterli görülüyor. Kişi yazılı ya da sözlü ana dilde savunmasını yapabilmeli” dedi. 

Bu arada, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bugün toplanarak anadilde savunma hakkına ilişkin tasarıyı görüşecek. Tasarı daha sonra Adalet Komisyonu’nda ele alınacak.


Yeniçağ


➽ Paylaş: