Davutoğlu'nun villası ve de cukkası!

 MHP milletvekili Yeniçeri'nin sorusuna verilen yanıt, Davutoğlu'nun kaldığı villaya 4 yılda 1 milyon 820 bin lira kira ödendiğini ortaya koydu.

Malikâne parasına kirada oturuyor
.
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Konutu’nu kullanması nedeniyle 4 yıldır kiralık villada oturan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için ödenen kira 1 milyon 820 bin TL’ye ulaştı.
 

Davutoğlu için 2009’da Ankara’nın en lüks semtlerinden Gaziosmanpaşa Kırlangıç Sokak’ta bir villa kiralanmıştı. Villa için ödenen kira ise yıllardır tartışma konusu oluyordu. 

Son olarak Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Kasım’daki bütçe görüşmelerinde muhalefetin konuyu bir kez daha gündeme getirmesi üzerine eleştirileri yanıtlayan Davutoğlu, bu konunun sürekli gündeme gelmesinin kendisini son derece üzdüğünü söylemişti. 

Davutoğlu, konuttaki masrafının yurtdışındaki herhangi bir büyükelçilikten daha az olduğunu savunurken, “Allah bu boğazdan bir lokma haram geçireceğine, bu canı alsın” demişti.

Bakan Davutoğlu’nun bu sözlerinin ardından bakanlığın MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesine verdiği yanıtlar, Davutoğlu’nun konutunun o kadar da “mütevazı” olmadığını bir kez daha ortaya koydu. 


Buna göre, Davutoğlu’na kiralanan konut için 2009 yılında toplam 234 bin TL kira ödendi. Bu rakam 2010’da 485 bin 877 TL’ye çıktı. 2011’de 528 bin 942 TL olan yıllık kira, bu yıl itibarıyla 571 bin 973 TL’ye ulaştı. Kayserili işadamına ödenen toplam kira, 4 yıl içinde 1 milyon 820 bin 794 TL oldu.

 Cumhuriyet


➽ Paylaş: