KPSS hırsızlarının kumarhane keyfi!


Bilirkişi raporuna göre, bazı birimlerde çalışanların mal varlığında son 10 yıl içinde artış gözlendi. Hatta bu kişilerin gayrimenkul ve taşınmazlarını yakınlarının üzerine devrettiği saptandı. Bu kişilerin eğlence sektöründe yaptıkları harcamalar dikkat çekerken, kumarhane, 5 yıldızlı otellerdeki konaklamalar ile lüks restorant harcamaları raporun en çarpıcı bölümünü oluşturdu.


KPSS hırsızları kumarhanelerde, 5 yıldızlı otellerde...



KPSS soruşturmasında yeni bir rezalet daha ortaya çıktı. Skandalın yaşandığı dönemde soruların hazırlandığı ve saklandığı birimlerdeki kişilerin mal varlığında artış gözlenirken, bu kişilerin kumarhane ve beş yıldızlı otel masrafları dikkat çekti.

2010 yılı 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda kopya çekildiği iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan bilirkişi incelemelerinde bazı adayların yerleştirilmelerinde yer, puan ve testlerdeki doğru-yanlış sayılarında değişiklikler yapıldığı tespit edilmişti.

 Soruşturmaya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkarken rezaletin bunlarla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

Soruları servis edenler kumarhanelerde, 5 yıldızlı otellerde
 

ÖSYM çalışanlarının mal varlıklarını inceleyen üçüncü bilirkişi, soruların hazırlandığı ve saklandığı birimlerdeki kişilerin mal varlıkları araştırdı. Bilirkişi raporuna göre, bazı birimlerde çalışanların mal varlığında son 10 yıl içinde artış gözlendi. 

Çarpıcı lüks harcamalar!

Hatta bu kişilerin gayrimenkul ve taşınmazlarını yakınlarının üzerine devrettiği saptandı. Bu kişilerin eğlence sektöründe yaptıkları harcamalar dikkat çekerken, kumarhane, 5 yıldızlı otellerdeki konaklamalar ile lüks restorant harcamaları raporun en çarpıcı bölümünü oluşturdu.

ÖSYM'ye yöneltilen suçlar: Rüşvet, sahtecilik...
 

Savcılık tarafından yapılan incelemelerin ardından soruşturmanın derinleştirilmesine karar verildi ve 1 Ocak 2005 tarihinden başlanarak bütün evraklar incelendi. ÖSYM tarafından yapılan son 6 yıldaki bütün sınavlar soruşturma kapsamına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suretiyle verilerin ele geçirilmesi" suçunun işlendiği kanaatine varıldı. Bu kapsamda da ÖSYM'den son 5 yıl içinde yapılan görevlendirilmelerin listesi de istendi.


soL-Haber 



➽ Paylaş: