'O zihniyet' işbaşında!

Binlerce kişinin katıldığı protestoların karşısına ise Beyazıt Meydanı’nda ODTÜ’lüleri protesto eden “O zihniyet” çıktı.

Önce TEKEL, şimdi ODTÜ: 
 .
‘Bizim Çocuklar’ işbaşında!


Dün ODTÜ başta olmak üzere tüm ülkede üniversitelerde AKP’ye tepki eylemleri vardı. Binlerce kişinin katıldığı protestoların karşısına ise Beyazıt Meydanı’nda ODTÜ’lüleri protesto eden “Bizim Çocuklar” çıktı. 

O zihniyet bundan iki yıl önce de TEKEL işçilerinin karşısındaydı!

Dün bütün Türkiye, başta ODTÜ ve Galatasaray Üniversitesi olmak üzere, AKP’ye karşı üniversitelerden yükselen sese kulak verdi. ODTÜ’de iktidara karşı gösterilen tepki, binlerce öğrenci ve akademisyenin katılımıyla Devrim Stadyumu’na aktı. Galatasaray Üniversitesi’nde ise öğrenciler, “bizim rektörümüz değilsin” diyerek ODTÜ’deki polis terörüne arka çıkmaya çalışan Rektör Ethem Tolga’yı istifaya çağırdılar. 

Bütün ülkeden ODTÜ’ye destek açıklamaları gelirken, dün soL’da da fotoğraflarına yer verdiğimiz bir grup Beyazıt Meydanı’nda ODTÜ’lüleri protesto ediyordu. Kendilerine “Bizim Çocuklar Platformu ve Üniversite Öğrenci Kulüpleri” adını veren, “üniversitelerde anarşik olaylar istemiyoruz”, “eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” gibi dövizler taşıyan grubun objektiflere yansıyan görüntüleri şöyleydi:

“Bizim Çocuklar” adına basın açıklaması yapan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berat Büyük, “Üniversiteye molotofkokteyli ile fikirlerini paylaşmaya geliyorsun, lastik yakıyorsun, TÜBİTAK'ın camlarını indiriyorsun, bir sabah ansızın 400 bin TL'lik hasara neden oluyorsun. Bu milletin alın teri ile inşa ettiği yapıları yakarak, yıkarak mı ideallerini ortaya koyuyorsun? Üniversiteler bizimdir defol diye, bakanı, başbakanı kovmaya kalkıyorsun. Eğer üniversiteler sizin ise biz kimiz?” diye konuştu.


Tekel’i protesto edenleri hatırlattı
 

Binlerce kişi Erdoğan ve partisini protesto ederek, ODTÜ’lülere sahip çıkarken, sayıları 30 civarındaki “Bizim Çocukların” eylemi iki yıl öncesini akıllara getirdi. Tekel direnişinin sürdüğü ve bütün yurttan Tekel işçilerine destek geldiği günlerde yine bir grup Taksim’de sokağa çıkarak Tekel işçilerini protesto etmişti. O dönemde “bizim çocukların” adı “3H Hareketi”, sayıları yaklaşık 10 kişiydi. 



➽ Paylaş: