AKP'li Arslan, Baransu ve Pala hakkında suç duyurusu!

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin "Sahte Balyoz CD’leri" haberi ‘Vardiya Bizde’ platformu üyelerini harekete geçirdi. AKP milletvekili İhsan Arslan, Mehmet Baransu ve İskender Pala hakkında "suç işlemek için örgüt kurmak ve devlete ait bilgileri çalıp sahte delil yaratmak" suçlarından soruşturma açılması talep edildi. Vardiya Bizde üyeleri, Orhan Aykut'un sahte Balyoz CD'lerinin nasıl üretildiğini anlattığı haberlerimiz üzerine suç duyurusunda bulundu.

Vardiya Bizde’den AKP'li Arslan, Baransu ve Pala hakkında suç duyurusu

 Orhan Aykut'un sahte Balyoz CD'lerinin nasıl üretildiğini anlattığı haberlerimiz suç duyurusuna konu oldu. İstanbul ve Ankara'da savcıları göreve çağıran Vardiya Bizde platformu üyeleri, Balyoz tertibini düzenleyenlerin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Balyoz tutuklusu komutanların yakınları İstanbul'da, eski AKP milletvekili İhsan Arslan, Mehmet Baransu ve İskender Pala hakkında suç duyurusu yaptı. 

Tutuklu komutanların yakınları; suç işlemek için örgüt kurmak, devlete ait bilgileri çalıp sahte dijital veriler üreterek sahte delil yaratmak suçlarından soruşturma başlatılması talep edildi. 

Vardiya Bizde Sözcüsü Nilgül Doğan;
Bu başvuruyu cumhuriyet savcısının kendisinin yapması gerekirdi. Birisi çıktı ben biliyorum bunları kimin hazırladığını dedi. Kendisi de içinde bunların. Dolayısı ile bu bir suç duyurusu olarak kabul edilecektir .”

Vardiya Bizde, Ankara'da da Balyoz davasına bakan Özel Görevli İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında suç duyurusu yaptı.
“Yer, zaman, şahıs gösterilerek beyanda bulunulmasına rağmen ilgililer sanık olarak dinlenmemiştir. Hukuku uygulamayanlara karşı suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız.”
16 yıl hapis cezasına çarptırılan Gazi Kıdemli Kurmay Albay Hasan Basri Aslan'ın anne ve babası da yaşadıkları acıyı Ulusal Kanal'la paylaştı.
“Güneydoğu'da yaralanmış, sakat kalmış, gazi olmuş bugün de terörden içerde, yargılanıyor. Bir gazi babası olarak duygulanıyorum, duygulanıyorum. Ve her şey açıkta, yalan olduğu da açıkta. Mahkeme yok, anayasa falan hiç yok. Bir anne baba olarak hiç birimiz kabul etmiyoruz, hiç birimiz kabul etmiyoruz.”

Sahte Balyoz CD’lerini hazırlayan ekipte yer alan Orhan Aykut "Bavulu ordudan atılan İskender Pala'dan aldıklarını ve sahte belgeleri Eski AKP Milletvekili İhsan Arslan'ın ofisinde hazırladıklarını açıklamıştı.
 
Ulusal

➽ Paylaş: