Bebek katili: “Ulus devlete karşıyım”

İmralı görüşmelerinin ulus devleti bitirme projesi çerçevesinde yürütüldüğü bir kez daha ortaya çıktı. Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Öcalan'la yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Öcalan, Ahmet Türk'e "Türkiye'de ve Ortadoğu'da ulus devletlere ve sınırlara karşı olduğunu" söylemiş.

Abdullah Öcalan BOP'taki rolünü açıkladı:

Ulus devlete karşıyım

 Mardin Bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, Öcalan'la görüşmelerinin ulus devleti bitirme projesi kapsamında yürütüldüğünü ilan etti.

Ahmet Türk, Öcalan'la İmralı'da yaptıklarını görüşmenin içeriğini açıkladı. Türk, "Öcalan İmralı'da 'sınırlara ve ulus devlete karşı' olduğunu bir kez daha açıklamıştır" dedi.

Öcalan; “Ortadoğu’da milliyetçilik ve ulus devlet mantığı, Ortadoğu halkaları için büyük bir tuzaktır. Kürtler ve Ortadoğu halkları o tuzağa düşmemeli. Bu projeler her halkın kazancıdır. Bu projelerle Kürtler de, Ortadoğu’da kazanacak.”

BDP Diyarbakır 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Türk, İçişleri Bakanlığı'na getirilen Muammer Güler'den de övgüyle bahsetti. A
“Muammer Bey deneyimli ve tecrübeli bir insandır. Olabildikçe kucaklayıcı bir siyaseti izleyeceğine inanıyorum. Hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum.”



Ulusal

 
➽ Paylaş: