“Örgüt olmayan örgüt!” ve cemaat iftiraları

Fethullah Gülen cemaati iftiralarla dolu anlatımların yer aldığı www.hizmetesorulanlar.org adlı internet sitesini yayına hazırladı.

Cemaate en çok Doğu Perinçek’in açıklamaları soruluyor

 Sitenin amacı cemaatin karşı karşıya olduğu ve en çok yanıtlamak zorunda kaldığı sorulara yanıt vermek. Cemaatine sitesine göre en çok yanıtlamak zorunda kaldıları sorulardan biri de İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kamuoyuna açıkladığı, “Gülen hareketi; ABD’nin TSK’yı etkisizleştirme operasyonunun bir parçası” açıklaması oldu. 

Kendine “Hizmet” adını veren Gülen cemaati, insanları “ülkemizin gündemine aşina olmayan” kimseler olarak nitelendirerek, cemaat hakkında yazı yazanların amacının “Gülen’i ve Hizmet Hareketini yasaklı hale getirmek amacıyla mahkemelerde davalar açtıran, haklar ve özgürlükler konusundaki olumsuz tavırları belli kişiler olduklarını anlaması oldukça güç” olduğunu ifade etti. Her defasında bir “örgütlenme içinde olmadıklarını” iddia eden cemaat mensupları, sitede “Işık Evleri ve Disiplin” başlıklı bölümde evlerde nasıl örgütlendiklerini, öğrencileri nasıl eğittiklerini anlattı. 

“Hizmet Hareketi ülkemizin tarihi-sosyal şartlarında ve yerli dinamikler etrafında ortaya çıkmıştır, tamamen yerli bir harekettir.” denilerek cemaatin lideri Fethullah Gülen’in Amerika’da yaşamasının cemaat için yarattığı sıkıntıya yanıt vermeye çalışıldı. Her ne kadar “örgüt olmayan örgüt” olsalarda sayıca sürekli büyüdüklerine dair vurguların yer aldığı sitede, yanıt aranan sorular adeta cemaatin toplum içinde kabul görmediğinin itirafı niteliğinde.

‘FETHULLAHÇILAR TSK’YA OPERASYONUN PARÇASI’

Cemaatin en çok karşı karşı kaldığı bir soruda, “Fethullah Gülen hareketi; ABD’nin TSK’yı etkisizleştirme operasyonunun bir parçasıdır’ tezi doğru mudur?” sorusu oldu. Cemaat bu sorunun İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in açıklamaları nedeniyle sorulduğunu belirtti. Bu soruya verilen yanıtta ise Doğu Perinçek ve İşçi Partisi hakkında iftiralara yer verildi. Her açıklamada hoşgörü, diyalog gibi kavramları dilinden düşürmeyen cemaat iftiralara sayfalar dolusu yer verdi.


Ulusal
 
➽ Paylaş: