Sarıgül'ün cemaat hayranlığı!

Program boyunca ‘övgü yumağı’ şeklini alan ikili, adım adım önce Sarıgül’ün tüm Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, ardından ‘eski CHP’nin ne kadar büyük yanlışlar yaptığını ve nihayetinde de Fethullah Gülen ‘Hocaefendi’nin ülkeye olan “büyük hizmetlerini” ahenklerini hiç bozmadan bir bir anlattı...

MUSTAFA SARIGÜL'DEN CEMAATE ÖVGÜLER

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Beyaz TV’de Nagehan Alçı’nın sunduğu programa katılan Mustafa Sarıgül, cemaate ve lideri Fethullah Gülen’e övgüler düzdü.
2 Ocak Çarşamba gecesi Fethullah Gülen hareketine yakınlığıyla bilinen Beyaz Tv’de, Nagehan Alçı’nın sunduğu Medcezir Programının konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’dü.

Yurt Gazetesi’nden Çağlar Tekin’in haberine göre, hemen her yerde saldırgan tutumuyla hem cemaatin hem de AKP’nin yılmaz savunuculuğunu üstlenen Alçı, konuk cemaat sempatisini ön plana çıkardığı oranda ‘sevecen’ bir üslup takınabildiğini de gösterdi.

SARIGÜL, TÜM TÜRKİYE'NİN LİDERİYMİŞ!
Program boyunca ‘övgü yumağı’ şeklini alan ikili, adım adım önce Sarıgül’ün tüm Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, ardından ‘eski CHP’nin ne kadar büyük yanlışlar yaptığını ve nihayetinde de Fethullah Gülen ‘Hocaefendi’nin ülkeye olan “büyük hizmetlerini” ahenklerini hiç bozmadan bir bir anlattı.

Program içerisinde bazen övgü dozajını arttıran ve bu davranışıyla Sarıgül’ün yüzünde güller açmasını sağlayan Alçı, Sarıgül’den “Sadece Şişli ve İstanbul değil, tüm Türkiye sizden beklenti halinde” diye bahsetti.

Alçı’nın andığı “beklentileri” boşa çıkarmayan Sarıgül, laiklik algısının değişmesi gerektiğini anlatmakta gecikmedi. Değişecek algının sonucunda, ortaya çıkmasını umduğu algıyı programın sonundaki büyük finale saklayan Sarıgül, finalde cemaatin büyük hizmetlerinin olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin inanç önderleri vardır, tarikatları vardır. Fethullah Hocaefendi’nin dışında da inanç önderleri vardır.
Bana göre bunların hepsine saygı göstermek ve görüşlerine de önem vermek lazım. Eksik bıraktıkları varsa tamamlama adına gidip birebir görüşmek lazım” şeklinde konuştu.
Alçı, Sarıgül’ün cümlelerinde Gülen’in yeterince öne çıkmadığını düşündüğünden olsa gerek, “Gülen hareketi arkasındaki kitle ile vs. bambaşka bir yerde” diyerek, cemaatin yıldızını cilaladı.


➽ Paylaş: