Tayyip'i çaya davete gözaltı!

Pankart açarak Başbakan’ı, gecekondusuna çay içmeye ve mağduriyetini görmeye davet eden Ali Enver Solkol’a, ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında savcının sözlü talimatı ile 182 lira para cezası verildi.

Başbakan'a 'çay daveti'ne gözaltı

Gaziantep’te faaliyet gösteren, AKP Şehitkâmil Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Cengiz Uğur’un sahibi olduğu Uğur İnşaat, paralarını düzenli ödeyen 700 aileye evlerini vermeyerek mağdur etti.

Kendilerine “Uğurzedeler” diyen mağdurlardan biri olan ve Irak’ta işçi olarak çalışan Ali Enver, Başbakan Erdoğan’a sesini duyurabilmek için, bir döviz hazırladı. 

Yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı, bütün yolların demir bariyerler ile kapatıldığı, 2 polis helikopterinin sürekli havada olduğu geniş güvenlik önlemlerine rağmen Ali Enver, katlayarak kazağının arasına sakladığı ‘Gecekondumuza çaya bekleriz, Uğur İnşaat mağdurları’ yazılı pankartı Karataş Spor Salonu’na sokmayı başardı.

JET HIZIYLE CEZA TEBLİĞ EDİLDİ

Başbakan Erdoğan’ın, Karataş Spor Salonu’nda konuşmasını yaptığı sırada pankartı kaldıran Ali Enver hemen gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Şahinbey Polis Merkezi’ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınan Ali Enver, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Ardından Ali Enver Solkol’un, Kabahatler Kanunu’nu “ilgilendiren fiili” nedeniyle cumhuriyet savcısının sözlü talimatı ve tutanaklar doğrultusunda jet hızıyla adresine 182 liralık cezası Şahinbey Polis Merkezi Amirliği tarafından tebliğ edildi.

 Yurt
➽ Paylaş: