'AKP'nin kirli pazarlıkları ortada'

Oktay Vural: “Mektubu yazan sizsiniz, görüşmeyi ayarlayan sizsiniz, çöpçatanlık yapan sizsiniz, tutanak altına alınmasını sağlayan sizsiniz, şimdi diyorsunuz ki sabotaj. İçeriğiyle ilgili bir şey söylemiyorlar. AKP’nin kılavuzları, içeriği bir taahhüt olarak deşifre etmişlerdir.”

Vural: Kirli pazarlıklar ortaya çıktı


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü elebaşıyla BDP heyeti arasında yapılan görüşmeye ilişkin, “Tutanaklar, gönderilen mektubun gerekçesi ve mütemmim cüzüdür” dedi. 

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinde kirli pazarlıkların ortaya çıktığını öne sürdü. AKP’ye oy verenlerin MHP teşkilatlarını arayarak tepkilerini dile getirdiğini belirten Vural, anaların göz yaşı dökmeye devam ettiğini söyledi.

Öcalan’ın mektubunun ilgili yerlere gönderildiğini anımsatan Vural, tutanakların basına sızmasının sabotaj olarak değerlendirilmesini eleştirdi. 

Vural, şöyle konuştu: “Mektubu yazan sizsiniz, görüşmeyi ayarlayan sizsiniz, çöpçatanlık yapan sizsiniz, tutanak altına alınmasını sağlayan sizsiniz, şimdi diyorsunuz ki sabotaj. İçeriğiyle ilgili bir şey söylemiyorlar. AKP’nin kılavuzları, içeriği bir taahhüt olarak deşifre etmişlerdir. Benim kanaatim tutanaklar, gönderilen mektubun gerekçesi ve mütemmim cüzüdür. (Bütünü oluşturan tamamlayıcı parça) Mektup AKP ve PKK’nın, Öcalan ve Erdoğan’ın paraflarıyla hazırlanmış ortak mektuptur. Kandil mektubu alacak ve tutanaklardaki hedeflere göre inisiyatifi elinde tutacaktır. Silah bıraktırma söz konusu değildir. Devlet bu süreçte PKK’nın ve Öcalan’ın istek ve amaçlarına bağlı kalacağı taahhüdünü vermektedir. Terörle mücadele bahanedir, şahane olan terörle müzakeredir.” 

Yeniçağ

➽ Paylaş: