Ergenekon tutsakları Fatsa’da!

Karadeniz uşağı 600 metreye Silivri Çeşmesi dikti. Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Duayeri Köyü'ndeki çeşmenin dört bir yanı Silivri tutsaklarının fotoğraflarıyla çevrili. Çeşmeyi yaptıran da Bağkur Emeklisi Alihaydar İnanoğlu. İnoğlu, aldığı her emekli maaşıyla çeşmeye yeni bir taş ekleyerek Cumhuriyet birikimini tarihe kazıyor.

Ergenekon tutsaklarının Fatsa’da ne işi var?


Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Duayeri Köyü'nde bir çeşme..

Üzerinde ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor...

Çeşmenin hertarafı Ergenekon ve Balyoz tutukluları, Kurtuluş savaşı kahramanları ile 68 gençlik hareketi liderlerinin fotoğraflarıyla donatılmış. 


En önde de Mustafa Kemal Atatürk...

Çeşmenin taş duvarlarına Cumhuriyet birikimi yansımış. İlk Meclis üyeleri, İsmet İnönü...

Çeşmeyi yaptıran Alihaydar İnoğlu emekli ve her maaş aldığında çeşmeye yeni bir taş ekliyor.

İnoğlu, ilk maaşında da Eşref Bitlis ve Mehmet Perinçek'in fotoğrafını koyacak çeşmenin taş duvarına...
“Silivri'ye gidecektim uzak olduğu için gidemedim Silivri'dekileri buraya getirdim.”


TGB hayranı olan İnoğlu çeşmenin ortasına TGB flaması dikmeyide ihamal etmemiş.

İnanoğlu ve Silivri Çeşmesi'ni Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, Aydınlık Gazetesi yazarı Şule Perinçek ve Ulusal Gönüllüleri ziyaret etti.

Şule Perinçek; “Birinci Meclis’ten buyana bir kültür, bir anlayış var bu eserde. Bir miras devam ediyor. Benim için bir sürpriz değil aslında bu dağın tepesinde böyle bir eserle karşılaşmak. Bu vatanın tarihi, kültürü, mirası bu. Nereye gitseniz bir başka şekilde karşınıza çıkıyor. Coşkuyu, anlayışı, mücadele azmini görüyorsunuz ülkemizin her köşesinde. Bunları görmek çok keyifli. Mücadele azminiz artıyor. Geleceğe daha bir umutla bakıyorsunuz. Bu çeşmede burada bir tarihi yansıtacak. Ve bunun arkası da gelecek.”

Yalçın Büyükdağlı; “Anadolu’nun her köşesinde bilinç düzeyi yüksek, tarih bilinci yüksek insanlarımız var. Buda bunlardan biri. Bakın dağın tepesinde Alihaydar arkadaşımız bir sanat eseri yaratmış. Anadolu insanının bilinç düzeyinin yansıması buradaki eser. Görünce çok duygulandığımı söyleyebilirim. İşte geleceğimizi kurtaracak olan ve geleceğimizi kuracak olan bu bilinçtir. Halkımızın derinliklerinde ne cevherler olduğunu bir kez daha burada görüyoruz.”





Ulusal

➽ Paylaş: