Eroincinin yengesi Tayyip’çi oldu!

AKP ile yıldızı barışmayan, kürsüye her çıktığında iktidara hakaretler yağdıran BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları tavizlerle bu kez iktidar partisi AKP’nin sözcülüğüne soyundu.


Eroincinin yengesi Erdoğan’a siper oldu



AKP'den aldığı tavizlerle coşan BDP’li Pervin Buldan, Başbakan’a övgüler yağdırmaya başladı: AKP, süreçle ilgili olarak oy hesabı değil, barış hesapları yapıyor
AKP ile yıldızı barışmayan, kürsüye her çıktığında iktidara hakaretler yağdıran BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları tavizlerle bu kez iktidar partisi AKP’nin sözcülüğüne soyundu. 


Hükümet sözcüsü gibi konuşan Buldan, edindiği izlenimlere göre “AKP’nin oy hesabı değil, barış hesapları yaptığını” söyledi. BDP’li Pervin Buldan, “AKP yine oy ve seçim hesapları yaparak yine bu halkı kandırmak mı istiyor diye kimse kuşku duymasın. Öcalan, sürecin içinde ve müzakere masasındaysa, hiç kimse bu halkı kandıramaz ve oyalayamaz” dedi. Bitlis’te partisince düzenlenen etkinlikte konuşan Pervin Buldan, şunları söyledi:
14 yıldır planlıyordu

“Abdullah Öcalan’ın başlattığı müzakere ve diyalog sürecinde, kendisiyle birlikte olduğumuzu ve arkasında durduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Öcalan, İmralı’da onurlu bir barışın temellerini atıyor. 14 yıldır İmralı’da barış projeleri yapıyordu. Bu süre zarfında Kürt halkı da her zaman meydanlarda Öcalan’ın arkasındaydı. Halk bu süreçte kararlılığını ve iradeyi göstermek zorundadır. Halk birlikteliğini sürdürdüğü müddetçe kimse sırtımızı yere getiremez. 21. yüzyıl kadınların, barışın ve Öcalan’ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacaktır. Bu sürece sadece biz Kürtlerin değil, bu coğrafyada yaşayan 75 milyon insanın destek vermesi gerekiyor.”

MHP ve CHP’ye çağrı

Konuşmasında barış sürecine her kesimin destek olması gerektiğine vurgu yapan Pervin Buldan, MHP’nin de CHP’nin de bu sürece katkıda bulunması gerektiğini belirtti. 


Buldan, “Tarihin bu süreci altın harflerle yazacağını herkesin iyi bilmesi gerekir. Bu tarih yazılacak. Bu tarih savaştan yana olanları da, barıştan yana olanları da yazacak. Barıştan yana olanlar tarihe altın harflerle yazılacak, ama savaştan yana olanlar akıttıkları kanda boğulacaklar. Bu yüzden hiç kimse savaştan yana olmasın. Savaşın hiç kimseye faydası yok. Savaşta sadece insanlar ölür, analar ağlar, yürekler yanar, gencecik insanlar toprağın altına girer. Hiç kimsenin hayatını yitirmemesi için barıştan yana tavrını ortaya koyması gereken bir süreci yaşıyoruz. Bu çağrımız CHP ve MHP’ye. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürümesi için Türkiye’de yaşayan herkesten destek bekliyoruz” dedi. 

Pervin Buldan, eşi Savaş Buldan’ın ağabeyi Nihat Buldan’ın 2008’de 90 kilo eroinle yakalanması olayında, kendisine ait ve üzerinde TBMM kartı olan aracı kullandığı haberleri ile gündeme gelmişti.
 
 Yeniçağ
➽ Paylaş: