Tayyip, milletin hayatını gayri meşru ilan etti

Tayyip Erdoğan, 'öğrenci evleri' konusuyla ilgili soru soran Finlandiyalı gazeteciye sert tepki gösterdi. Soruya "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş, öyle anlıyorum" sözleriyle tepki gösterdi...


Milletin hayatını gayri meşru ilan etti


Finlandiyalı gazetecinin 'öğrenci evleri' sorusu Erdoğan'ı kızdırdı...

Tayyip Erdoğan, 'öğrenci evleri' konusuyla ilgili soru soran Finlandiyalı gazeteciye sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız" dedi.

Soru soran gazeteciyi suçladı

Erdoğan, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan ikili görüşme sonrası Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Toplantıya damgasını vuran Finlandiyalı gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız ve erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Soruya "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş, öyle anlıyorum" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şu anda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabiki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse; biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız."

Sarıgül sorusuna yanıt vermedi

Erdoğan'a Mustafa Sarıgül'ün CHP'den adaylığı da soruldu. Erdoğan soruya "Cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Çünkü onu bırakalım da Ana Muhalefetin Genel Başkanı söylesin. Daha yeni partinin üyesi olmuş bir zat" cevabını verdi.

Aydınlık
➽ Paylaş: