Ve... hala 'DANK' etmediyse, Buyrun!..

Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat ve Bakan Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel'in ortak şirket kurarak yüzlerce müteahhidi dolandırdığı ortaya çıktı...

AKRABALARDAN  'ACİL' VURGUN!
.
Başbakan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın kayınbiraderi Oktay Ferşat ve Bakan Suat Kılıç'ın Kayınpederi Ali Yüksel'in, 112 Acil Servis istasyonu kurma bahanesiyle yüzlerce müteahhidi dolandırdığı ortaya çıktı. 

Arkalarında hükümet desteği olduğunu söyleyen Oktay Ferşat ve Ali Yüksel'in yönlendirmesiyle yüzlerce 112 acil servis binası inşa eden müteahhitlere Sağlık Bakanlığı'ndan "dolandırıldınız, şikayet edin" yanıtı geldi. Müteahhitler dava açmaya başlayınca Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da "adımı kullandılar" diyerek Oktay Ferşat hakkında dava açtı. 

Ancak 2 yıl boyunca Türkiye'nin onlarca ilinde boy gösteren Oktay Ferşat ve Ali Yüksel'e kimse dokunamadı.

Hükümet zırhıyla dolandırıcılık

Boyutu yüz milyonlarca liraya ulaşan vurgunda başrolü iki isim aldı. Onlardan biri kendini Oktay Ferşat ismiyle tanıtan Muhammed Emin Ferşatefendioğlu. 


Ferşatefendioğlu, Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Yalçın Akdoğan'ın kayınbiraderi. Diğer isimse Ali Yüksel. Ali Yüksel, Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kayınpederi. Aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın da bir dönem danışmanlığını yürüten kişi. 

Ali Yüksel, AKP camiasının da yakından tanıdığı bir isim. Almanya'da uzun süre Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanlığını yürüten Ali Yüksel, üç eşli olmasıyla da gündeme gelmişti. 

 Büyütmek için TIK'layın

 .
Vurguna Acil Servis kılıfı

Ferşatefendioğlu ve Yüksel, 2011'in Mart ayında Ferşat Grup adıyla şirket kurdular. Ardından Sağlık Bakanlığı'na başvurarak Türkiye'nin dört bir yanına 4 bin adet 112 Acil Servis istasyonu kuracaklarını belirttiler. Talepleriyse kendilerine uygun devlet arazilerinin tahsis edilmesiydi. 


Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun imzalı yazıyla Bakanlık sürecin önünü açtı. Ancak ilerleyen süreçte gelen şikayetler üzerine Bakanlık bu kez başvuruların bizzat bakanlığa yapılmasını istedi. 

Bakanlığın ikircikli tutumundan yararlanan Ferşatefendioğlu ve Yüksel, soluğu müteahhitlerin kapısında aldı. Arkalarında hükümet desteği olduğunu belirten Ferşatefendioğlu ve Yüksel, 112 Acil Servis istasyonu inşa etme işini komisyon karşılığı elli ve yüzlük paketler olarak müteahhitlere pazarladı. 

Müteahhitlerden ve tefrişat şirketlerinden 200 bin ila 800 bin lira arasında komisyon alan Ferşat Grup, İl Sağlık Müdürlükleri ve Belediyelerden de arsa tahsisi aldı. Ancak Ferşat Grup yüzlerce müteahhide ve tefrişat şirketine ödeme yapmadı. 

  Büyütmek için TIK'layın



Bahçelerinde inek geziyor
.
Müteahhitler yaptıkları 112 Acil Servis istasyonlarını teslim etmek istediklerinde şokla karşılaştılar.
 

.
Bakanlık istasyonların yasal olmadığını belirterek teslim almadı. Tam donanımlı acil servis istasyonları kaderine terk edildi. Müteahhitlere ise "dolandırılmışsınız, mahkemeye başvurun" dendi. Ancak onlarca belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu arazileri nasıl tahsis ettiğini Bakanlık bürokratları da açıklayamadı. 
.
İki yıl içinde 300'ü aşkın Acil Servis binası inşa eden müteahhitler önce Başbakana ve yakın çevresine şikayette bulundu. Ancak 2 yıl boyunca müteahhitlerin şikayetleri karşılık bulmadı. 


Durum böyle olunca dolandırılan müteahhitler Mayıs ayından itibaren Konya ve İstanbul'da davalar açtı. Fakat ne hikmetse Ali Yüksel ve Muhammed Emin Ferşatefendioğlu'nun henüz ifadesi bile alınamadı.

Yalnız mı yaptık sanıyorsunuz?

Boyutu yüzmilyonlarca liraya ulaşan vurguna karşı Türkiye'nin çeşitli illerindeki müteahhitler birbirleriyle görüşmeye başladı. Müteahhitlerin İstanbul, Adana ve Ankara'da toplantılar düzenlediğini öğrenen Ferşatefendioğlu, bu kez tehdit yoluna başvurdu. Müteahhitlere "bu işi yalnız mı yaptık sanıyorsunuz, arkamızda hükümet var" diyen Ferşatefendioğlu, şikayetlerin geri alınmasını istedi.

İki yıl boyunca gelen yoğun şikayetler davaya dönüşünce Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da harekete geçmek zorunda kaldı. İki yıl boyunca kayınbiraderi hakkında bir suç duyurusunda bulunmayan Akdoğan, 8 Ekim'de "isim ve nüfuzunun" kullanıldığı gerekçesiyle Ferşatefendioğlu'nu şikayet etti. Ali Yüksel ile ilgiliyse Bakan Suat Kılıç'dan hiçbir adımın gelmemesi dikkat çekti.


Müteahhitler ne istiyor?
 

Yüzlerce milyon lira dolandırılan müteahhitler ise 300'e yakın 112 Acil Servis istasyonunun hazır halde bekletildiğine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı'nın bu hizmet binalarını değerlendirmesini isteyen müteahhitler bu konuda bir düzenleme de yapılabileceğinin altını çizdi. 

Müteahhitler ayrıca bu konuda mağdur olan diğer kişileri de haklarını aramaya davet etti. Zira halen Ferşatefendioğlu ve Yüksel'in tehditleri nedeniyle ortaya çıkmayan müteahhitlerin olduğu belirtiliyor.

Aydınlık 

➽ Paylaş: