Arazi tahsisini 12’den vurmak!



Bilal’in bir vakfı daha var!


Necati DOĞRU
Başbakan oğlu Bilal’in “TÜRGEV adlı vakfı” var, arsalarına yüksek emsalli imar izni almak isteyen Ağaoğlu gibi ünlü zenginler, bu vakfa bağış yapıyorlar. Bu suçlama polis dinleme kayıtlarında ortaya atılmıştı. Başbakan’ın oğlu TÜRGEV yönetim kurulu üyesi olduğu için son 30 günün en çok konuşulan isimleri arasına girdi. TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) soruşturmasını yürüten savcı görevinden uzaklaştırıldı. Bunun üzerine de toplumun vicdan sahibi insanları; “Başbakan ve bakan çocuklarına dokunan yanıyor” diye aydınlanmaya başladı. Başbakan oğlu Bilal’in bir de “Okçular Vakfı”nın kurucusu olduğu ortaya çıktı.

Vakıfçılık hayır işi.
Hile hurda katmazsan.

Vakıf’ın altına hortum döşemezsen, vakfa hizmet veren ya da mal satan şirketlerin gizli ya da açık sahibi değilsen; vakıf para getirmiyor.

Kâr etmek gayesi yok.
Vakıf para götürüyor.

Buna rağmen Başbakan oğlu Bilal bir de “Okçular Vakfı”nın kurucusu oldu.

Demek ki, hayır seviyor!
TÜRGEV, yurt yaptırıyor.
Okçular Vakfı, ok attırıyor.

* * *
Kayıtlara girin.
Siz de göreceksiniz.

Okmeydanı’nda tarihi Okçular Tekkesi, Mescid’i ve Hünkar Kasrı onarılıp yenilendi. Tekke’nin, Mescid’in, Hünkar Kasrı’nın yanına büyük harcamayla ok atış alanı da yapıldı. Bunların tüm parası Belediye Bütçesi’nden karşılandı. 

Bir kaç yıl sonra bir de Okçular Vakfı kuruldu. Vakıf’ın 15’den fazla kurucu üyesinin ön sıralarında Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı AKP’li Misbah Demircan, AKP İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Yıldız geliyor.

Kurucular ne para koydu?
Kayıtlarda yok, bilinmiyor.

* * *
Ancak şu biliniyor: Okmeydanı Keçecipiri Mahallesi’ndeki top sahası 1964 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile 99 yıllığına İl Spor Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak kiraya verildi. Arazi Ok Spor adlı mahalle futbol takımına tahsis edildi. Yıllar sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş döneminde, encümen kararıyla, top sahasını çevreleyen alanda 37 adet gecekondu, park yapılacak gerekçesiyle yıkıldı. Gecekondu sahiplerine ev başına 20 bin TL ödendi. Alan gerçekten parka dönüştürüldü. Daha sonra 18 bin metrekare olan top sahası da bu parkla birleştirilip ikisi birden Okçular Vakfı’na tahsis edildi. Altı Otopark yapıldı.

Durumu gören halk şair oldu.

Şu şiiri yazdı:
“Oğlanlar, yaylarını gerdiler.
Arazi tahsisini 12’den vurdular”

* * *
Acaba otoparkı kim kiraya veriyor, kaça kiraya veriyor, kim işletiyor? Okçuluk Vakfı’nın kaç şirketi var? Bu şirketler ne alır, ne satarlar, ne kâr eder ve bu kârın ne kadarı kurculara, ne kadarı vakfa döner? Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çetkin, “Top sahası ile birlikte park, mahallenin tek nefes alacak yeşil alanıydı. 18 bin metrekarelik alanın 10 bin metre karesi şu anda halka kapatılmış durumda…” diyor.

Rüşvetle yandaş aranıyor!

İki ilginç haberi yan yana getirdim; “rüşvetle yandaş aranıyor” gerçeği ortaya çıktı. Bütçesi 12 bakanlıktan daha yüksek tutulan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıya İstanbul’daki 2 bin 500 din görevlisinin (imam, müezzin, cami hocası) katılmasını istedi.

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker ise bir gazete yöneticisinin kendisine “paralel devlet var, deyin, sizi manşet yapayım” teklifinde bulunduğunu açıkladı. İktidar zor durumda. Rüşvetle yandaş arıyor.


➽ Paylaş: