Eroincinin yengesi memnun olmadı

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'e sunulan MİT Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin, sadece MİT'i ilgilendirecek düzenleme olduğunu söyledi...
 
Eroincinin yengesi memnun olmadı
 
HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Buldan, "Bizim beklentimiz süreci koruma altına alacak yasal düzenlemelerin hemen hayata geçirilmesidir. Yapılacak bu düzenleme, MİT'i kurtaracak bir yasal düzenleme. Şu anda ilerletilmek istenen bir süreç var. Doğal olarak bu sürecin yasal bir zemine oturtulması gerekiyor. Bunun hukuki altyapısı olması gerekiyor. Bunun olabilmesi için de yasal düzenlemelerin bir an önce Genel Kurul'dan geçirilmesi gerekiyor" dedi. 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen Mecit Baskın Davası'nda, sanıklardan Korkut Eken'in duruşmada şahsına yönelik ifadelerine de tepki gösteren Pervin Buldan, "Eken şahsıma hakaret ve küfür etmiştir" dedi. 

 -Pervin Buldan'ın kayınbiraderi Nihat Buldan, yengesine ait TBMM plakalı araçla uyuşturucu sevk ederken yakalanmıştı.-

 Buldan, Mahkeme Başkanı'nın Eken'i susturacağı yerde, izleyici bölümünde oturanları dışarıya çıkarmakla tehdit etmesinin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Buldan, şu ifadeleri kullandı: "Başta Mehmet Ağar olmak üzere, dönemin Başbakanı Tansu Çiller de yargılanmalı. Eken'in şahsıma yönelik hakaret ve küfürleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Bu durum sadece benimle sınırlı kalmamalı aynı zamanda iktidarın da bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir." 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada izleyici sırasında bulunan Pervin Buldan sanıklara yönelik "katil değil misiniz" diye seslenmiş, Korkut Eken de Buldan'a dönerek "senin kocan PKK'lı s... git" ifadesini kullanmıştı. 

Yeniçağ

➽ Paylaş: