AKP, siyasi pazarlığı gizlemeye çalışıyor

AKP’nin sızdırdığı bilgilerde sürekli MİT’i öne çıkarmaya çalışması, süreçteki siyasi pazarlıkları gizlemeye çalıştığı yorumlarını da beraberinde getirdi...

Hükümet, siyasi pazarlıkları gizlemeye çalışıyor
Irak ve Şam İslam Devleti’nin elindeki Türk rehineleri bırakmasına ilişkin süreçte önemli soru işaretleri de ortaya çıktı...

AKP’nin sızdırdığı bilgilerde sürekli MİT’i öne çıkarmaya çalışması, süreçteki siyasi pazarlıkları gizlemeye çalıştığı yorumlarını da beraberinde getirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehinelerin getirilmesi sürecine ilişkin bilgilerin gizli kalacağını söylemesi, AKP’nin örgütle yapmış olduğu siyasi pazarlığı gizli tutmaya çalışacaklarını da ortaya koymuş oldu.

Bu noktada ilk olarak “49 kişi için IŞİD’e bir fidye ödendi mi?” sorusu gündeme geldi. Ancak güvenlik kaynakları, rehinelerin Türkiye’ye getirilmesinden itibaren sürekli olarak kesinlikle bir fidye pazarlığı olmadığını ve fidye ödenmediğini vurguladılar. 


Ancak örgütün bugüne kadar izlediği strateji dikkate alındığında, siyasi ya da parasal olarak bir karşılık almadan rehineleri serbest bırakmasının mümkün olmadığı biliniyor. Bu noktada da “AKP rehineler karşılığında ne verdi?” sorusu şimdilik yanıtsız kalmış durumda.

BİLGİLER GİZLİ KALACAK
 

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, serbest kalanlarla buluşmak üzere Bakü’den Şanlıurfa’ya giderken, gazetecilere, 49 kişinin özel bir ekip tarafından alındığını söyledi ve operasyonla ilgili bilgilerin gizli kalacağını dile getirdi. 

Davutoğlu bu ayrıntıları sadece üst düzey yetkililerin bileceğini söyledi.

 Davutoğlu’nun bu sözleri, AKP’nin örgütle yapmış olduğu siyasi pazarlığı gizli tutmaya çalışacaklarını da ortaya koymuş oldu.
Aydınlık

➽ Paylaş: