AKP’nin seçim yatırımı patladı!

Yerel seçim öncesi 40 günde gölet inşa ettiler, bir yıl geçmeden gölet patladı...

AKP’nin seçim yatırımı patladı
Aydın’ın Kuyucak ilçesinde, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde İl Özel İdaresi tarafından 40 günde inşa edilen Gencellidere sulama göleti, yılın son günü sabah saatlerinde patladı...

Şartnameye uygun yapılmadığı anlaşılan göletin patlaması sonucu 10 kilometrelik güzergahta mal kaybı meydana geldi, ayrıca gölet suyu nedeniyle orman yolu da kullanılmaz hale geldi.

Şartnameye uygun değil
 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekiplerinin bölgede yaptığı incelemeler, gölet faciasının nedenlerini tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. Göletin şartnamesine uygun yapılmadığı, gölet gövdesinin toprağa oturtulduğu, uygun kalınlıkta ve sıklıkta demir kullanılmadığı tespit edildi.

Çerçioğlu uyarmıştı
 

Kullanılamaz hale gelen Gencellidere sulama göletinin çevredeki köylüler hiç yararlanamadan ilk yağmurda çökmesi ise göletle ilgili başka tartışmaları da beraberinde getirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 30 Mart yerel seçimleri öncesinde bu göletleri gündeme getirmiş ve 
“30-40 günde gölet yapıyorlar. Yatırım paralarını bize devretmemek ve ‘biz yaptık’ diyebilmek için yangından mal kaçırır gibi hızlı ihalelerle bu göletleri yaptılar. Biz bunların hem mali açıdan sorunlu hem de imalat açısından kalitesiz olduğunu düşünüyoruz” demişti.

30 gölet riskli

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi uzmanlarının dosya üzerinde yaptığı incelemelerde büyük eksiklikler, fazla ödemeler tespit edilip ve bazı testlerin yapılmadığı da görülünce 30’u aşkın gölet ile ilgili gerçek durumun, bilirkişi marifetiyle belirlenmesi için dosyalar mahkemeye sevk edilmişti. Gencellidere sulama göletinin de bu göletlerden biri olduğu anlaşıldı.

40 günde gölet yapmışlardı
 

9 Ocak 2014 tarihinde ihalesi ve 5 Şubat 2014 tarihinde işyeri teslimi yapılan Gencellidere sulama göletinin imalat süresinin 40 gün gibi çok kısa bir süre olması da tartışma yaratmıştı. Sulama göletinin yapımı için yüklenici firmaya ihale bedeli olan 511 bin 465 TL dışında, iş artışı yapılarak 100 bin 671 TL daha ödendiği de ortaya çıktı.

CHP: Yatırım balonu
 

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, yerel seçimler öncesi, nasıl apar topar kamu kaynaklarının oya tahvil edildiğinin bariz bir örneğini yaşadıklarını kaydederek,
 “Gencellidere’de patlayan AKP’nin Aydındaki yatırım balonudur. Malzemesi eksik ve şartnamelere uymayan, seçim yatırımı için kısa sürede yapılmış bir gölet yağmurlar sonucu patlayarak Gencellidere’ye ciddi zarar verdi, neyse ki can kaybımız yok. Bir vatandaşımız hayatını kaybetse ne olacaktı” dedi.
➽ Paylaş: