‘Tayyip Erdoğanın sonu...’

Amerika'nın Orta Doğu ve Türkiye uzmanlarından Daniel Pipes gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Pipes, Türkiye ve ABD arasında yapılan eğit donat antlaşmasının ciddi olmadığını söyledi. Suriye’ye düzenleceği belirtilen harekat içinse “Amerika kara hareketına kesinlikli hazır değil” ifadesini kullandı...

‘Erdoğanın sonu geliyor’

“Eğit donat anlaşması göstermelik bir işbirliği” Bu tespit Amerikanın dış siyasetinde etkili isimlerden CFR üyesi Daniel Pipes'e ait....
Aydınlık gazetesine Amerika ve Türkiye ilişkisi hakkında çarpıcı yorumlarda bulunan Pipes, eğit donat mutabakatının gerçekçi olmadığını vurguladı.


Türkiye ve ABD arasındaki eğit-donat anlaşması ciddi değil. Her iki taraf da işbirliği yapıyormuş gibi davranıyor. Amerika, Suriye meselesinde Türkiye’ye güvenmiyor.

Pipes son günlerde tartışma konusu olan ABD ‘nin Suriye’ye kara harekatı konusunda net konuştu. “Amerika  Suriye’de kara harekatı yapmaya kesinlikle hazır değil” dedi. Nedenini ise, Afganistan ve Irak yenilgilerinin hala taze olmasına bağladı.”

CFR üyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışa karşı saldırgan tavrının kendisinin sonu olacağı değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan için “bütün bölgede sorunlar yarattı” ifadesini kullandı.

Kendisine CHP ve HDP ittifakı iddiası da sorulan Pipes, böyle bir ittifakın başarılı olamayacağı yorumunda bulundu.
Kazanabileceklerini düşünmüyorum. Muhalefet partileri şu ana kadar tüm fırsatları teptiler, başarısız oldular. Ve önümüzdeki seçimleri kazanabilmek için gerekli olan esas değişiklikleri yapabileceklerini düşünmüyorum.
➽ Paylaş: