Tayyip’in muhbiri Yusuf Ulcay’da rektör oldu!

Tayyip Erdoğan’ın Uludağ Üniversitesi’ne atadığı Rektör Yusuf Ulcay’ın, seçimlerde en çok oyu alarak birinci çıkan önceki Rektör Prof. Dr. Dilek’i ‘Ulusalcı, Atatürkçü’ diye şikayet ettiği ortaya çıktı...

Tayyip muhbirini rektör yaptı


Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 26 Subat’ta yapılan seçimde mevcut rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576 ile en yüksek oyu aldı ancak rektörlüğe 265 oy alan Prof. Dr. Yusuf Ulcay atandı...


Yeni rektörün Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanına önceki rektörü ve son seçimlerde en çok oyu alarak birinci çıkan Prof. Dr. Dilek’i “Ulusalcı, Atatürkçü” diye şikayet ettiği belirlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’ne rektör ataması iki hafta gecikmeli olarak 2 Nisan’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aldığı düşük oya bakmadan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne atadı. 


Ulcay’ın bu atamayı seçim öncesinde yazdığı şikayet mektuplarına borçlu olduğu anlaşıldı. 

Erdoğan da İstanbul Üniversitesi rektörlük seçiminde olduğu gibi Uludağ Üniversitesi’nde de rektör adaylarının aldığı oyu dikkate almamış oldu. Böylece, üniversitelerde Atatürkçü kıyımına bir yenisi eklendi.

Atama kararı bildirildikten sonra mesai arkadaşlarına ve öğrencilere bir veda mesajı gönderen Prof. Dr. Kamil Dilek, “Devletimize çok kırgınım” dedi. 


‘UĞUR MUMCU’YU ANDI’
 

Prof. Dr. Kamil Dilek’in aldığı oyun yarısını aldığı halde rektörlüğe atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın Erdoğan’a yazdığı “Üniversitede Birlik Platformu” imzalı ihbar mektubunda, Prof. Dr. Dilek’in 4 yıllık rektörlük dönemindeki ‘suçlarını’ sıraladığı ortaya çıktı. Mektupta, Prof. Dr. Dilek ‘Ulusalcı, Ergenekoncu, 28 Subatçı’ olmakla suçlanıyor ve Kubilay, Uğur Mumcu anmaları düzenlediği kaydediliyor.

Şikayet konuları arasında mescit açtırmamak, Nutuk, Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi dersinin okutulmasında ısrar etmek gibi faaliyetler de sıralanıyor!


‘AKP’YE DESTEK VERMİYOR’
 

Ulcay’ın YÖK Başkanına yazdığı bir mektupta da Prof. Dr. Kamil Dilek’i AKP’ye destek vermediği için şikayet ettiği belirlendi. Ulcay, mektupta rektörün üniversitede AKP’nin, İHH’nin hiçbir faaliyetine müsaade etmemesinden yakınıyor ve ‘CHP’li Nilüfer Belediyesine bedava çorba dağıttırıyor’ diye ihbarda bulunuyor. Mektupta, üniversitede hâlâ başörtülü öğrencilere karşı tavır alan hocaların bulunduğu da belirtiliyor.

HER YER ATATÜRK RESMİ DOLU!
 

Şikayet mektubunda dikkat çeken bir diğer nokta da üniversitede Mustafa Kemal resimlerinin çokluğundan duyulan rahatsızlık. Mektubun 11. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: 
“Üniversite yerleşkesinde askeri kışladan daha fazla Mustafa Kemal resmi ile karşılaşıyoruz. Rektör bey senato toplantısında nutuk ve devrim tarihi seçmeli ders olsun diyenlere karşı‚ ‘Bu dersler benim namusum. Ben olduğum sürece bu iş böyle olacaktır’ diyerek sürekli ulusalcı, marjinal grupların taraftarı öğretim üyelerine göz kırpmakta, aslında ben sizden tarafım dercesine ikili bir tavır sergilemektedir. 

YÖK Başkanına şikayet mektubunda ayrıca, ‘sol ve marjinal düşünceli ögrencilerin yurtdışına staja gitmesine izin verildiği’ iddia edilerek “Biz tüm bu eğitime faydalı uygulamalardan mahrum bırakılıyoruz” deniyor.
➽ Paylaş: