“Erken seçim vakit kaybıdır”

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden TOBB, TESK, Kamu-Sen gibi sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, sandıktan “uzlaşın” çağrısı çıktığını belirtip, “Erken seçim vakit kaybıdır” görüşünü savundular...

‘Millet iradesini yansıtan bir hükümet kurulmalı’ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN, TİSK ve TOBB temsilcileri  

“Erken seçimin ülkemizdeki yapısal sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla mevcut parlamento aritmetiği içinde bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz” dedi...

Heyet adına açıklama yapan TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu,  
“Erken seçimin ülkemizdeki yapısal sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla mevcut parlamento aritmetiği içinde bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Küresel iktisadi ortamda belirsizliklerin yeniden arttığı, risklerin daha fazla hissedilir olduğu, kritik bir dönemdeyiz. 

Milletin iradesini yansıtacak bir koalisyon hükümetinin kurulması kısa vadede ekonomide artan küresel risklere bir de içerden ilave yapılmasını önleyecek. Uzun vadede ise ülkemizde uzlaşma kültürünün gelişmesine katkıda bulunacaktır. Herkes sorumlu, sağduyulu ve itidalli davranmalı, Türkiye için kazanç olabilecek bu fırsat kaçırılmamalı” dedi.

Bahçeli tepki gösterdi

Heyet daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Edinilen Bilgiye göre, Bahçeli, Akil Adamlar heyetinde bulunan TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e sert çıktı. 

Bahçeli şunları söyledi: “Siz çözüm sürecini desteklediniz. Bu sürecin muhatapları sizdiniz. Süreç nedir ne değildir; söyleyin de bu işler artık bir huzura kavuşsun.  Şu çözüm sürecinden kim ne anlıyorsa biri bize de anlatsın. Siz çözüm sürecini desteklediniz. AKP ile HDP zaten bu sürecin içinde, CHP’yi de bu işin içine katarsanız en uygun koalisyonu siz oluşturursunuz. Siz de bu akil adamların içindeydiniz gittiniz ve vatandaşa ne anlattınız. Halka neyi savundunuz.” 

Bahçeli’nin bu çıkışı üzerine heyet, “Biz çözüm süreciyle ilgili bir şey anlatmadık. Süreçle ilgili ayrıntı da bilmiyoruz. Sadece bölge bölge gezerek gözlemlerimizi rapor haline getirdik, sadece rapor tuttuk” savunmasını yaptı. 

STK heyeti koalisyon ile ilgili olarak da model önermediklerini söyledi. Amaçlarının erken seçim yerine  koalisyon hükümeti kurulmasını teşvik etmek olduğunu anlatan heyet özetle şu görüşleri dillendirdi: 
“Biz herhangi bir hükümet modeli önermeyiz.  İsteğimiz bir an önce siyasi bir mutabakatın oluşmasıdır. Erken seçimden ziyade bir an önce bir hükümet kurulmasını arzu ediyoruz. Ziyaret talep etme amacımız sadece hükümetin bir an önce kurulması isteğimizi iletmek. Suriye ve Ortadoğu’da yaşananları, ülkenin ekonomik gidişatını da göz önünde bulundurarak bir an önce hükümetin kurulması bizim öncelikli talebimizdir.”
Yeniçağ
➽ Paylaş: