O ülkede 13 bin PKK’lı var

Türk ordusu operasyonlarıyla PKK’ya darbeler indirirken Avrupa Birliği ülkeleri terör örgütünü himaye altına alıyor. Batılı ülkeler haklarında kırmızı bülten kararı çıkartılan 657 PKK mensubunu Türkiye’ye iade etmedi. Bununla birlikte söz konusu ülkelerin PKK’nın siyasal uzantısı HDP’yi üst düzeyde ağırlaması dikkat çekiyor...

Heyete rapor sunuldu! O ülkede 13 bin PKK’lı var
Avrupa Birliği PKK'yı himaye etmeye devam ediyor...

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre AB ülkeleri haklarında kırmızı bülten çıkarılan 657 PKK mensubunu iade etmedi.

PKK’yı yıllardır besleyen AB ülkelerinin terör örgütünün siyasal uzantısı HDP’yi en üst düzeyde ağırlaması dikkat çekiyor.

Bu kapsamda TSK’nın PKK yuvalarına yaptığı operasyonlar sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selaattin Demirtaş 5 Ağustos’ta Brüksel'e gitti. Demirtaş burada PKK’nın çatı örgütü KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile görüştü. 20 Ağustos’ta İsveç’e hareket eden Demirtaş İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile bir araya geldi. Demirtaş 27 Ağustos’ta da Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüştü.

Avrupa’nın PKK’yı koruma altına aldığının bir göstergesi de hükümete yakın yayın organlarından Sabah gazetesinin paylaştığı bilgiler oldu. Gazete geçen hafta Türkiye’ye gelen Alman Dışişleri Bakanlığı heyetine sunulan raporu yayınladı. Raporda PKK’nın Almanya’da 13 bin kişilik örgüt üyesine sahip olduğu belirtiliyor.
Ulusal
➽ Paylaş: