PKK’nın İstanbul’daki 3 liderinden biri yakalandı

Bölücü terör örgütü, İstanbul’da büyük darbe aldı. PKK’nın İstanbul’daki 3 liderinden biri olduğu bildirilen Vedat B. geçen hafta tutuklandı. Iğdır ve Bingöl’de ise örgüte ait 1 mağara ve 5 sığınak imha edildi...

PKK’ya büyük darbe! 

İstanbul’daki 3 liderinden biri yakalandı

PKK’nın İstanbul’daki 3 liderinden biri kaldığı evde yakayı ele verdi...

Güvenlik güçleri geçtiğimiz hafta çok gizli bir operasyon yürüttü. Operasyonda PKK'nın İstanbul'daki 3 liderinden biri olan Vedat B. Esenyurt'ta yakalandı.

Tutuklanan Vedat B.'nin evinde elde edilen şifreli dijital kayıtlar çözülünce de 'eylem timleri'nin izi bulundu. Polisler, sabaha karşı düzenlediği baskınlarda ise 12 şüpheli yakalandı.

Iğdır'da ise Jandarma ekipleri, PKK'nın Ağrı dağında kurduğu sözde mahkeme bölgesine operasyon düzenlendi. Yasa dışı faaliyet yürütülen mağara, jandarma ekiplerince kullanılamaz hale getirildi. Mağarada, eylem yapılacak yerlerin koordinatları da ele geçirildi. Örgütsel materyaller İl Jandarma Komutanlığına götürülürken, diğer malzemeler yerinde imha edildi.

Örgütün kış hazırlığına da ağır darbe indiriliyor. Bingöl'de operasyon yürüten güvenlik güçleri, PKK'ya ait 5 ayrı sığınağı imha etti. Sınınaklarda çok sayıda silah ve yaşam malzemeleri bulundu.

Hakkari'de ise askeri hareketlilik vardı. 100 zırhlı askeri araç Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’ndan çıkarak Şemdinli İlçesi’ne doğru gitti.gözlendi.

Diyarbakır'da PKK'nın barındığı bölgelere yönelik operasyonlar sürüyor. Dün Lice ilçesinde saat 17.00 sıralarında 9 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bölgede gece boyu teröristlere operasyon düzenlendi.

Valilik, yine Lice'ye bağlı 12 mahalle için sokağa çıkma yasağı olduğunu duyurdu. Saat 05.00 itibariyle de Hani ilçesine bağlı 14 mahalle için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik, vatandaşları can güvenliği için dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girdi. Hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için operasyonlar devam ediyor.

Irak Kuzeyi'ndeki PKK barınma alanlarından kaçan 8 PKK'lı Şırnak'ta 1 PKK'lı da Hakkari'de teslim oldu.
➽ Paylaş: