Azerbaycan Ordusu Ermeni mevzilerini topu ateşine tuttu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında 14 Aralık’ta çıkan çatışmada, Nihat Rehimli isimli askerin şehit olduğu bildirildi...

Azerbaycan Ermeni mevzilerini vurdu

Azerbaycan Ordusu’nun, Ermenistan mevzilerini hedef aldığı saldırıda, en az 3 Ermeni askerini öldü. Azerbaycan birlikleri, Dağlık Karabağ’daki Ermenistan hedeflerini havan topu ateşine tuttu...


1994 yılındaki ateşkesten bu yana Azerbaycan, Karabağ cephe hattında ilk kez tank da kullandı. Düşman hedeflerine misilleme yapacakları uyarısında bulunan Bakü, “Bunun sorumlusu Ermenistan’dır” açıklaması yaptı.

Azerbaycan Ermeni mevzilerini vurdu

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Azerbaycan ordusunun Ermenistan mevzilerini hedef aldığı saldırıda, en az 3 Ermeni askerin öldürüldüğü bildirildi. 


Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, belirlenen mevzilerin vurulduğu belirtildi. Bakanlık, olayın görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Cephe hattında süren çatışmada ise Azerbaycan ordusu bir şehit verdi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephe hattında 14 Aralık’ta çıkan çatışmada Nihat Rehimli isimli askerin şehit olduğu bildirildi. 

Açıklamada, temas hattında durumun gerginleşmesinden Ermenistan yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi. Azerbaycan ordusunun, 20 yılı aşkın bir süredir ilk kez Dağlık Karabağ’daki hedefleri tanklarla top ateşine tuttuğu belirtilmişti. Fransız Haber Ajansı AFP’nin işgalci Karabağ yönetiminin Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre; 1994 yılındaki ateşkesten bu yana Azerbaycan, Karabağ cephe hattında ilk kez tankları kullanmıştı. 

Bombardımanda bir asker hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise olaylara farklı bir açıklama getirirken, Ermenistan’ın Azerbaycan’daki yerleşimleri havan topuyla vurduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ’daki düşman hedeflerine misilleme yapacakları uyarısında bulunan Bakü, “Ermenistan’daki yönetim tüm bunların sorumluluğunu taşıyor” denilmişti.
Yeniçağ
➽ Paylaş: