PKK liderini kurtarmak için çocukları diri diri yakacaklardı

PKK’nın Şırnak’ta öğrencilerin eğitim gördüğü kütüphane binasını ateşe vermesinin ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Bölgeden edinilen bilgilere göre, güvenlik güçleri dün sabah saatlerinde örgütün aralarında Besta sorumlusunun da bulunduğu 9 kişiyi köşeye sıkıştırdı. Terör örgütü, sıkışan bu grubu kurtarmak için yaklaşık yarım saat sonra çocukların bulunduğu binaya saldırdı. Amaç güvenlik güçlerinin dikkatini bu yöne çekmekti...

Kıstırılan PKK liderini kurtarmak için
çocukları diri diri yakacaklardı
Kıstırılan PKK liderini kurtarmak için çocukları diri diri yakacaklardı...

PKK, Şırnak’ta öğrencilerin eğitim gördüğü, aynı zamanda Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarının bulunduğu binaya el yapımı patlayıcılarla saldırdı, ardından binayı ateşe verdi.

4 çocuk ve 2 personel yaralandı. 17 çocuğu canlı canlı yanmaktan son anda kurtarıldı. HDP’li belediyenin itfaiye araçları da yangına geç müdahale etti.

Çocuklara acımadan saldıran PKK’nın bu haince planının perde arkasına Ulusal Kanal ulaştı.

Dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri Şırnak’ta örgütün aralarında Besta sorumlusu Şiyar Muhtar’ın da bulunduğu 9 kişiyi köşeye sıkıştırdı.

Yeşilyurt Mahallesi bölgesinde sıkışan teröristler önce güvenlik güçlerine saldırıdı. Yaklaşık 40-45 dakika süren çatışmanın ardından PKK’lılar iyice köşeye sıkıştı.

Örgütün önemli ele başlarından olduğu belirtilen sözde Besta sorumlusunu kurtarmak için PKK haince bir plan yaptı. Güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak ve yeni bir karışıklık yaratıp 9 kişiyi kurtarmak için çocukların bulunduğu binayı ateşe verdi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, birçok yerde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri yanan binanın olduğu bölgeye intikal etmek zorunda kaldı.

Örgütün ele başı ve yanındaki 8 kişi ise kargaşadan yararlanarak Gabar bölgesine doğru kaçtı. Operasyonların devam ettiği bildirildi.

Bölgede uzun süre üst düzey görevler yapmış emekli bir asker, “Örgüt eğer önemli birini kaybetmekle yüzyüze gelirse, çocukları da öldürür, her türlü çirkin eylemi yapmaya çalışır” dedi.
➽ Paylaş: