TÜBİTAK’çılardan ‘KAÇAN KAÇANA!’

‘Askeri Casusluk kumpası’ soruşturmasında yapılan ikinci dalgada 3 TÜBİTAK görevlisi ile 22 polis için gözaltı kararı çıktı TÜBİTAK’çıların yurtdışına kaçtıkları belirlendi. Kumpas delillerinin yerleştirilmesinde rol aldığı iddia edilen 18 polis gözaltında...
 

3 ‘TÜBİTAK’çı yurtdışına kaçtı
SivriSinekCaz
Ergenekon ve İstanbul Askeri Casusluk savcıları ile Balyoz davası bilirkişilerinin ardından önemli bir firar haberi de İzmir’den geldi....


İzmir Askeri Casusluk davasında yargılananların evlerinden çıktığı iddia edilen dijitallerle ilgili ‘gerçektir’ şeklinde rapor hazırlayan 3 TÜBİTAK görevlisinin firari savcı Fikret Seçen’le aynı gün, aynı havaalanından, birkaç saat arayla yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. 

TÜBİTAK’çılardan Burak Akoğuz’un Arap Emirlikleri’ne, Yalçın Çakmak ve Süheyl Mustafa Keskin’in ise Hollanda’ya çıkış yaptıkları belirlendi.

Operasyonun, özellikle İzmir Askeri Casusluk davasında yargılanan çoğunluğu muvazzaf subay olan sanıkların evlerinde arama yapan polislere yönelik olduğu öğrenildi. Bu polislerin çoğu, daha önce Casusluk davasında mahkemeye gelerek tanık olarak ifade vermişti. 


“Casusluk” operasyonunda görev alan polisler, Emniyet’teki ‘Cemaat tasfiyeleri’ sonucu çeşitli illere dağıtılmıştı. Gözaltına alınan şüpheli polislerin kumpas delillerinin evlere yerleştirilmesinde rol aldıkları iddia ediliyor.

25 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

 

Davada, FETÖ’nün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda usulsüzlükler yapıldığı, bu davada yargılanan kişilerin toplumda itibarsızlaştırılıp devlet bürokrasisinden ve TSK’dan tasfiyesinin amaçlandığı yönündeki iddialara yönelik soruşturmada yeni delillere ulaşıldı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu toplam 25 kişiye yönelik gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi. İzmir merkezli, 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler şöyle: 

Emniyet müdürleri Mehmet Emin Çakıcı, Hakan Arık, komiser Abdi Dural, komiser yardımcıları Özcan Karanfil, Ali Bekar, Yasin Çakmak ve polis memurları Ahmet Yıldırım, Seydi Ali Duru, Ziyattin Kurt, Hanifi Aydın, Suat Güreycan, Uğur Tos, Ali Aksu, Fatih Yıldız, Mustafa Tezel, Özgür Yıldız, Seyit Ahmet Sarı, Tayfur Çelik. 

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Başkomiser Aykan Arıkanoğlu’nun ‘yasadışı dinleme’ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu öğrenildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü binasına götürüldü. Farklı illerde gözaltına alınan polisler de İzmir’e getirilecek.

3’Ü TÜBİTAK’ÇI 6 KİŞİ FİRARDA
 

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 3’ü TÜBİTAK görevlisi olmak üzere 6 kişinin yurtdışına firar ettiği belirlendi.
 

Şüphelilerden TÜBİTAK görevlisi Burak Akoğuz’un Arap Emirlikleri’ne, TÜBİTAK görevlileri Yalçın Çakmak ve Süheyl Mustafa Keskin’in de firari savcı Fikret Seçen’le aynı gün, aynı havaalanından, birkaç saat arayla Hollanda’ya kaçtıkları belirtildi. 

Firari TÜBİTAK görevlileri İzmir Askeri Casusluk davasındaki dijital delillerle ilgili yaptıkları inceleme sonunda, “normal kullanıcı davranışları ile açıklanmayacak hiçbir şey yok” diyerek söz konusu kumpas delillerinin “gerçek” olduğu yönünde rapor hazırlamışlardı. 

Gözaltına alınacak isimler arasında bulunan eski İzmir KOM Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu ve eski KOM Şube Müdür Yardımcısı Emin Göktaş ile 4.sınıf emniyet müdürü Halis Çevik’in de firar ettikleri tespit edildi.

3 Kasım’da yapılan ilk operasyon kapsamında 17 kişi tutuklanmıştı.

‘BUZDOLABININ ARKASINA BAK’ DİYEN KOMİSER YAKALANDI

 

Gözaltına alınanlardan, dönemin Mali Suçlarla Mücadele Büro Amiri olan Mehmet Emin Çakıcı’yla ilgili İzmir Askeri Casusluk davasında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmıştı. “Örgüt yöneticiliği” iddiasıyla 2,5 yıl hapis yatan Deniz Üsteğmen Onur Süer’in Marmaris’teki evinde yapılan aramaya katılan Başpolis Adem Demir, mahkemede verdiği tanık ifadesinde, amirleri Mehmet Emin Çakıcı’nın kendisine, “Şehir dışında aramaya gideceklerini, kamerayı almasını, evde çok detaylı arama yapacaklarını ve özellikle buzdolabı, televizyon gibi elektronik cihazların arkasına iyi bakmalarını, gerektiğinde arkalarını açmak için yanına ekipman almalarını” söylediğini anlatmıştı. 

Çakıcı’nın “buzdolabının arkasına özellikle bakılmasını” vurguladığını belirten Demir, buzdolabının üstü toz içinde olmasına rağmen, bulunan harddisklerin temiz olduğunu mahkemede ifade etmişti. Kumpas operasyonundan sonra emniyet müdürlüğüne terfi eden Mehmet Emin Çakıcı, İzmir’den sonra Kilis’te KOM Şube Müdürlüğü görevini yürütmüş, Aralık 2014’teki ise ‘cemaat tasfiyeleri’ kapsamında görevden alınarak Trafik Şube Müdürlüğü’ne atanmıştı.

57’NCİ SANİYE TERTİPÇİSİ GÖZALTINDA
 

İzmir Askeri Casusluk davasında “örgüt yöneticisi” olduğu iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan üniversite öğrencisi Narin Korkmaz’ın evinde yapılan aramaya ilişkin görüntüler İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde izlettirilince kumpas açıkça ortaya çıkmıştı. 

Görüntülerin 57’nci saniyesinde, Korkmaz’ın babasının evinde yapılan aramalar başlamadan önce, bir polisin, çıkmaması gerekirken üst kata elinde siyah poşetle çıktığı, 3 dakika sonra indiği belirlenmişti. 

Daha sonra evin üst katında yapılan aramada polisler “siyah poşet” içinde davaya temel oluşturan delilleri bulmuştu.

Görüntüler üzerine mahkeme başkanı, tanık olarak dinlenen polislerden Hanefi Aydın ve Yaşar Güzel’e, görüntülerde 57’nci saniyedeki bu şüpheli polisi sorduğunda, tanık polisler Ali Bekar ismini vermişti. Dün yapılan operasyonda Ali Bekar ve Hanefi Aydın da gözaltına alındı. Evdeki aramayı yöneten eski emniyet amiri Yaser Özoğul ise ilk dalgada tutuklanmıştı. 

Aydınlık
➽ Paylaş:

➽ Gözden Kaçırmayın... ➽ Bunları Okudunuz mu?..

“AKP karanlığının erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormuydunuz?..”
Okurlara..
.com/img/a/