Çağlayan’a 4 yeni gökdelen

Azınlık vakıflarına ait arazilerin iade edilmesinden sonra Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na geçen, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu araziye 40 katlı gökdelenler yapılacak. Bodrum katlarla birlikte 40 katı aşan 4 adet gökdelen otel ve konut olacak
 

Çağlayan’a 4 yeni gökdelen 

Bir süredir tartışma konusu olan, çevrede oturanların arazinin okul alanı olarak kalmasını istediği Şişli Çağlayan’daki Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisiyle ilgili yeni proje ÇED süreci için İstanbul Valiliği’ne sunuldu... 


Arazinin iadesinden sonra Kilise Vakfı, Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu Taşyapı İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş. ile anlaşma yaparak bir proje geliştirdi. 

Karma kullanımı içeren 240 odalı otel ile 470 daire projesi yaklaşık 36 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşaat edilecek. Valiliğe sunulan projeye göre araziye 4 adet gökdelen yapılacak. 

Zemin altında 9 kat bodrum, zemin üstünde ise 33 ile 40 katı bulacak olan gökdelenlerin proje bedeli 618 milyon 983 bin 970 TL olarak hesaplandı. 4 kule 3 ticari alan Proje tanıtım dosyasında özetle şu bilgilere yer verildi: 

“4 adet kule, 3 adet ticari alan ve konferans salonu, spor salonundan oluşmakta. Kuleler 9 bodrum kat, zemin kat, podyum (2 kat) ve yükseklikleri 32 normal kat ve 37 normal kat arasında değişen, 1 çatı katı olanı yüksek blok olacak şekilde planlanmıştır. Konut, Otel, Sosyal Tesis, Spor Salonu, Konferans Salonu, Ticari Alan, kapalı otopark birimlerinden oluşacaktır.”
➽ Paylaş: