10. Yıl Marşı bakanlığın sitesine geri kondu

Türkiye Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10. Yıl Marşı'nı yasaklama kararını konuşurken, Kültür Bakanlığı'nın internet sitesinde marşın dinlenemediği ortaya çıktı. Marşı dinlemek için linke tıklayan kullanıcılar, 404 hatası ile karşılaşıyordu. Gelen tepkiler üzerine 10. Yıl Marşı bakanlığın internet sitesine yeniden konuldu. Milli Eğitim Müdürü'nün yasakladığı marşın bakanlığın internet sitesine konması ilginç bir tesadüf olarak dikkat çekti...

10. Yıl Marşı bakanlığın sitesine geri kondu
Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz okullarda 10. Yıl Marşı’nın söylenmesini yasakladı...
 
Yusuf Müdür’ün marşın hangi sözlerinden rahatsız olduğu anlaşılamazken, 10. Yıl Marşı’nın yaratılmasında çok önemli isimler rol oynadı.
 
Sozcu.com.tr olarak 10. yıl marşının geçmişini araştırmaya başladık. Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar marşın sözlerini yazarken, Cemal Reşit Rey de 1933 yılında eseri besteledi. 10. Yıl Marşı birçok beste arasından seçilerek Cumhuriyetin 10. yılında söylenmeye başlandı. 
 
Kültür Bakanlığı’nın internet sitesi kultur.gov.tr’de bu tarihi marşa yer verildi. Marşın bütün sözleri sitede yayınlandı. Siteye girip marşı dinlemek isteyenler ise kötü bir sürprizle karşılaştı.

10. Yıl Marşı
Kültür Bakanlığı’nın sitesinde marşın dinleyip/indirmeye yarayan link bozuk çıktı.
➽ Paylaş: