Tutuklanan Aydın savcısı TSK’ya kumpasın mimarı çıktı

Aydın’da tutuklanan savcı Ergün Tokgöz’ün, FETÖ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına kurulan kumpas davalarında görev aldığı ortaya çıktı. 2009-2010 yıllarında Diyarbakır’da özel yetkili savcı olarak çalışan Tokgöz'ün, Albay Cemal Temizöz’e kumpas kuran ekipten olduğu anlaşıldı...

Aydın’da tutuklanan savcı 
TSK’ya kumpasın mimarı çıktı

Aydın Denge gazetesinden Naci Eriş'in haberine göre; Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği gerekçesiyle Aydın’da tutuklanan savcı Ergün Tokgöz’ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kuran ekipte yer aldığı ortaya çıktı...
FAİLİ MEÇHULLERİ TSK’YA MAL ETTİ
Diyarbakır’daki özel yetkili savcıların 2009 yılında başlattığı soruşturmada birçok noktada kazılar yapılmış, toplu mezarlar bulunduğu iddiasıyla Kurmay Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski belediye başkanı Kamil Atağ’ın da aralarında olduğu 7 kişi hakkında dava açılmıştı. Bu dava ile 1990-1996 yılları arasında Cizre’de gerçekleştirilen faili meçhul cinayetler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mal edilmeye çalışıldı. O dönem özel yetkili savcı olan Ergün Tokgöz, soruşturmada görev alanlardan biriydi.

Aynı dönemde Diyarbakır’da özel yetkili hakim olan Oktay Kuban, Tokgöz’le yaşadığı bir diyaloğu isim vermeden şu sözlerle anlatıyordu:
“Diyarbakır’da görev yaptığım zaman, Albay Cemal Temizöz Kayseri’den tutuklanarak Diyarbakır’a getirilmişti. O dosyayı inceledim, benim önüme gelmemesi için nöbetimi değiştirdi o illegal yapı. Olay tarihinde 12-13 yaşında olan kişileri gizli tanık olarak dinlemişler, gizli tanıkları aynı zamanda dosyanın sanığı yapmışlar. Orada görev yapan savcıya şu soruyu sordum: ‘Bu delillerle, bu soruşturmayı, bu şekilde yürütmek mümkün değil, hedefiniz ne?’ Savcı, ‘Biz bu askerleri bu bölge halkının önünde yargılayacağız’ yanıtını verdi.”

TEMİZÖZE BERAAT, TOKGÖZE CEZAEVİ
2011 yılı Adli Yaz Kararnamesi ile Diyarbakır’dan Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 2013 yılında da Fethiye’den Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ergün Tokgöz, 2014 yılı Haziran ayında Amasya’dan Aydın’a düz savcı olarak gönderildi.

FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan cumartesi gecesi gözaltına alınan Ergün Tokgöz, savcılık ve hakim sorgularının ardından tutuklanarak Aydın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Albay Cemal Temizöz ise 6 yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra, 2015 yılında beraat etti. Tokgöz’ün Diyarbakır’da birlikte görev yaptığı Başsavcı Durdu Kavak ise halen firari.

"BENİ ENGEL OLARAK GÖRDÜLER"
Diyarbakır’da kurulan kumpasın mağduru emekli Albay Cemal Temizöz, “Beni sonradan yapacakları şeylere karşı koyacak önemli bir engel olarak gördüler. Kayseri'deki cemaat soruşturmasında örgüt üyelerini yakalarından yakalamıştık. Beni çeşitli davalara da sokarak cezaevinde öldürmek istemişlerdi. O zaman savunmalarımda bu oyunu deşifre etmeye çalıştım. Ve şöyle demiştim: "Bu dava zıt kutuplu (cemaat/PKK) siyasi hesaplaşma ve öç alma davasıdır" ifadelerini kullandı.
➽ Paylaş: