‘O, güç zehirlenmesi yaşamış, paranoyak’

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin 'senaryo' olduğunu ileri sürerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güç zehirlenmesi yaşadığını söylediği ve Erdoğan'a 'paranoyak' dediği belirtildi...

Fethullah Gülen: 
‘Erdoğan güç zehirlenmesi yaşamış, paranoyak’ 

SoL'da yer alan habere göre, Gülen, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin ZDF'ye yaptığı açıklamalarda, darbe gecesi yaşananlar için 'yüze göze bulaştırılmış bir senaryo' dedi...


Darbe girişimine katılan askerlerle bağı olduğunun kanıtlanması durumunda, tüm suçlamalara seve seve katlanacağını söyledi. 

Haberde, Gülen'in Erdoğan'a 'paranoyak' yakıştırmasında bulunduğu ve 'Erdoğan'ın güç zehirlenmesi yaşadığını' ifade ettiği belirtildi.

GÜLEN, 'ELİMİ KOLUMU SALLAYARAK ABD'DEN GİTMEK İSTEMİYORUM' DEMİŞ

Gülen'in, Türkiye'de idamın kaldırıldığını, ancak 'haya hissini kaybetmiş insanların yüzüne tükürdükten sonra' idam edilmeyi tercih edeceğini savunduğu belirtilen açıklamalarında, 'ABD'nin kendisini bağrına bastığını, bu nedenle 'bu koca millete' saygısızlık etmemek için elini kolunu sallayarak ABD'den gitmek istemediğini' söylediği aktarıldı.

Fethullah Gülen'in, Erdoğan'la birkaç kez buluştuğunu, bir seferinde Erdoğan'ın kendisine Necmettin Erbakan'dan ayrılarak yeni parti kurmak, kendisinin de fikirlerini almak istediğini söylediğine yer verildi.

'27 MAYIS VE 12 MART GİBİ DARBELERDE, PALETLER ALTINDA EZİLENLERDENDİM'

27 Mayıs ve 12 Mart gibi darbelerde kendisinin 'paletler altında ezilenlerden' olduğunu öne süren Gülen, "Türkiye'nin allahın izniyle bu badireyi de atlatacağına inanıyorum" dedi. Gülen ayrıca, Türkiye hükümetine, darbenin araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulması teklifi yaptığını da belirtti.

AKP'nin ABD'ye Gülen'in iadesi için gönderdiği belgeler için 'boş kağıtlardan ibaret' dediği ileri sürülen Gülen'in, ABD'de adalet olduğunu daha önce gördüğünü ve yine bunu göreceğini düşündüğünü söylediği ifade edildi.
➽ Paylaş: