Liselilerden 29 Ekim’de Anıtkabir çağrısı!

Türkiye Liseliler Birliği, proje okulu mağdurlarını 29 Ekim’de Ata’nın huzuruna çıkmaya çağırdı... Türkiye’nin dört bir yanından liseliler 29 Ekim’de Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyecek...

Proje okullarına karşı, 
liselilerden 29 Ekimde Anıtkabir çağrısı!

Geçtiğimiz dönem okul kapanışlarında liselilerin yandaş müdürlere sırtını dönmesiyle başlayan eylemler yurt çapına yayılmış ve gericiliğe karşı ortak bildiri yayınlanmıştı...


Liselerde bu dönem de mücadele ile başladı. Proje okulu düzenlemesine karşı protestoların ardı arkası kesilmedi. 

Türkiye Liseliler Birliği Genel Merkezi ise yayınladığı açıklama ile tüm proje okulu mağdurlarını 29 Ekim’de Ata’ya yürümeye çağırdı. Yürüyüşün proje okulu düzenlemesine karşı yapılacak en kapsamlı gösteri olması bekleniyor.

TLB Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada; ‘‘Köklü gelenekleri olan, nice Cumhuriyet aydınını yetiştirmiş liselerimize el uzatmak Cumhuriyet değerlerine el uzatmaktır. Öğretmenlerimiz ve bizlerin geleceğini bakanın ağzından çıkan bir cümleye bırakmayacağız. 

2 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen ve yurdun dört bir yanından gelen liseli arkadaşlarımızla aldığımız kararla 29 Ekim'de Proje Okul uygulamasına karşı Anıtkabir'e yürüyoruz. Birlikte bu kararlığımızı daha gür bir sesle haykıralım. Birlik olup bu uygulamanın üstesinden geleceğimizi gösterelim. Tek vücut olup 29 Ekim'de Ankara'da Ata'mıza yürüyelim.’’ denildi.

İşte o açıklama:
 

‘‘Proje Okul uygulaması kapsamında birçok öğretmenimiz zorunlu tayine mecbur bırakılıyor. Uygulama kapsamında zorla tayinleri istenen öğretmenlerimizin yerine, Milli Eğitim Bakanı'nın kendisinin atayacağı öğretmenler görev yapacak. Bu uygulama eğitimimize ve yaşamımıza vurulan büyük bir darbedir.

Sınıflarımızda beraber güldük, beraber ağladık. Hüznü ve mutluluğu paylaşmayı bize öğrettiler. Bazen bizlere kızsalar da koşulsuz şartsız bizleri seven öğretmenlerimizin bu şekilde okuldan ayrılmalarını istemiyoruz. Öğretmenlerimiz bizler için sadece eğitim veren kişiler değil aynı zamanda hayatımızı paylaştığımız annemiz, babamızdır. Uygulamanın yarattığı tahribat geleceğimizle oynamaktadır.


Köklü gelenekleri olan, nice Cumhuriyet aydınını yetiştirmiş liselerimize el uzatmak Cumhuriyet değerlerine el uzatmaktır. Bu okullar Kurtuluş Savaşı sırasında mezun vermeyen, çağdaş, laik ve bilimsel eğitimi bizlere aşılayan, bizleri Cumhuriyet ve Atatürk değerleriyle yetiştiren okullardır. Bu okulların yapısıyla oynamanın sonuçları ağır olacaktır. Öğretmenlerimiz ve bizlerin geleceğini bakanın ağzından çıkan bir cümleye bırakmayacağız. Vatanımızın geleceğini inşa edecek olan bizler ve bize bu uğurda her türlü desteği sağlayan öğretmenlerimizle bu uygulamanın sonuna kadar karşısında olacağız.

Bu uygulama bizler için geçersizdir, hükümsüzdür. Vatanımızı başta liselerimiz olmak üzere savunmaya devam edeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bu mücadelenin en önünde yer alacağız. Birlikte bu zorlukların üstesinden gelip, öğretmenlerimize tekrar kavuşacağız.


Tüm proje okullarına çağrımızdır:


2 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen ve yurdun dört bir yanından gelen liseli arkadaşlarımızla aldığımız kararla 29 Ekim'de Proje Okul uygulamasına karşı Anıtkabir'e yürüyoruz.


Birlikte bu kararlığımızı daha gür bir sesle haykıralım. Birlik olup bu uygulamanın üstesinden geleceğimizi gösterelim. Tek vücut olup 29 Ekim'de Ankara'da Ata'mıza yürüyelim.
➽ Paylaş: