‘Uyan Türkiye, HAYIR’larda birleştik’

Kadıköy'de bir araya gelen demokratik kitle örgütleri "Başkanlık sistemine" karşı “HAYIR”da birleşti...

‘Uyan Türkiye, Hayır’larda birleştik


Kadıköy'de bulunan demokratik kitle örgütleri tarafından oluşturulan "Hayır'lı Kadıköy Platformu” Anayasa değişiklik paketinde öngörülen "Başkanlık sistemine” karşı Beşiktaş İskelesi'nde önünde açıklama yaptı.
..


"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Başkanlığa Hayır " pankartının açıldığı eylemde, üzerinde "Başkanlığa Hayır" yazılı siyah balonlar ile " Hayır'larda birleştik" , " Hayır demek vatandaşlık görevidir" , "Uyan Türkiye" , "Hayır'dır inşallah" , Tek adam rejimine hayır " yazılı dövizler de taşındı. "Başkanlığa karşı omuz omuza" , "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin yaptı.

HAK İHLALLERİ ARTTI

Türkiye'de yaşanan hak ihlallerini hatırlatan Narin, "14 yıldır ülkeyi bu iktidar yönetti, ülkeyi ekonomik ve siyasi karanlığa sürüklendikten sonra istikrar ve huzurun başkanlık sistemi ile geleceğini iddia ediyorlar. HAYIR. Bu ülkenin huzursuz olma nedeni AKP'nin kendisidir. Bu ülkede toplumsal ve huzura dinamit koyan AKP'dir" dedi. "Bu beceriksiz iktidar bizi başkanlık sistemi ile bütün sorunlarını aşacağına ikna etmeye çalışıyor. Bize dikta rejimi dayatarak 'refah' vadediyor." diyen Narin, dayatılan "Türk tipi başkanlık" sisteminin diktatörlükten başka bir şey olmadığını söyledi.

'HEDEFLENEN REJİM DEĞİŞİKİLİĞİ'


Anayasa değişikliği ile hedeflenenin rejim değişikliği olduğunu dile getiren Narin, 

"İktidarın meclisten geçirdiği Anayasa kim için değiştiriliyor? Bu Anayasa’da halk yok. Sadece bir kişi var. O da kendisi. Bu anayasa değil O Anayasa'dır. Yürütme, yaşama ve yargı gücünü tek elde toplayan ve ülkemizi bütünleştirmek yerine ayrışmaya götürecek olan bu anayasaya HAYIR diyoruz. 

Bizim için tek sorun tek başına Tayip Erdoğan değildir. Adı, kimliği, partisi ne olursa olsun ülkeyi dikta rejimi ile yönetecek olan Başkanlık sistemine karşıyız" diye konuştu.

'İNATLA HAYIR DİYECEĞİZ'


" Varlığımızı bir kişiye teslim etmeyeceğiz " diye sözlerine devam eden Narin, şunları söyledi: "Bu ülkenin daha fazla demokrasiye, daha fazla özgürlüğe ve barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulmasına ihtiyaç var. Ama bu ülkenin bir diktatöre ihtiyacı yok. Ve biz ne istiyorsak onu alacağız. Özgürlük, kardeşlik, laiklik için HAYIR diyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz, korkmayacağız yılmadan inatla HAYIR diyeceğiz."

Narin son olarak demokrasiden yana herkesi anayasa değişikliğine karşı birlikte direnmeye çağırdı.

Eylem atılan sloganlarla son buldu.
➽ Paylaş: