3. Havalimanı projesinde şaşırtan SKANDAL!

3. Havalimanı projesine başvuru yapan Hollandalı firma, yol açacağı çevresel zararları öğrendikten sonra çekildi...

3. Havalimanı projesinde skandal gelişme

İstanbul’un Kuzey Ormanları’nda katliama yol açarak, betonlaşmaya neden olacak 3. havalimanı sahasında proje başvurusu yapan Hollandalı bir şirket çekildi...

Kuzey Ormanları Savunması yaptığı açıklamada “İstanbul’un akciğerleri Kuzey Ormanları’nın ekosistemini bozacağı ve devasa büyüklükteki bir alanı betonlaştıracağı için eleştirilen ve yaşam savunucuları tarafından durdurulması istenen 3’üncü havalimanı inşaat sahasında proje başvurusu yapan Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın (KOS) görüşleri üzerine projeden çekildi” ifadelerini kullandı.

Adı açıklanmayan ve hangi projeyi üstlenmek istediği belirtilmeyen Hollandalı bir inşaat-emlak şirketi, proje kapsamında kredi almak ve sigortalatmak üzere uluslararası kredi kurumu olan Atradius Dutch State Business’a (ADSB) 2016 yılı içerisinde yaptığı başvuruya olumlu cevap alamayınca çekildiğini duyurdu.

Hollandalı şirketin kredi için başvuruda bulunduğu ADSB, Kuzey Ormanları Savunması ile geçtiği irtibat sonucu proje hakkında ayrıntılı bilgi almıştı.

KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI’NDAN AÇIKLAMA

Kuzey Ormanları Savunması yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kuzey Ormanları Savunması (KOS) olarak ADSB yetkilileriyle İstanbul’da bir araya gelerek, toplantıda ‘Projenin bölge ekosistemi üzerinde bırakacağı kalıcı hasarları, projede yaşanan iş cinayetlerini, projenin kır ve kente etkisini ve projenin şeffaf bir şekilde ilerlemediği dahil olmak üzere bir dizi itirazımızı’ aktarmış ve ‘İstanbul’un katli demek olacak 3. havalimanının yapılmamasından başka bir yol olmadığını’ belirtmiştik.

KOS olarak, 3.havalimanı projesine yönelik bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz itirazlarımızda, açıklamalarımızda ve 3. havalimanı ile ilgili hazırladığımız raporumuzda altını çizdiğimiz üzere bu projenin bir ulaşım projesi olmadığını, Kuzey Ormanları’nı betonlaştıracak bir emlak-inşaat projesi olduğunu belirttik.

Konuya ilişkin geçen ay ADSB yetkililerinden aldığımız habere göre, Hollandalı şirketin kredi desteği reddi sonucunda projeden çekildiğini öğrendik.”
Odatv
➽ Paylaş: