Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor...

Türkiye genelinde 19 Mayıs coşkusu


 SAMSUN'da 19 Mayıs kutlamalarına yağmur engeli


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Samsun'da hava şartları nedeniyle ertelendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişinin 98'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikler yağmur engeline takıldı...


Atatürk'ün Samsun'a çıktığı nokta olan Tütün İskelesi'nin önündeki Kurtuluş yolundaki tören, Valilik binası önündeki tören alanındaki etkinlikler, Paramotor Gösterileri, Sahil Güvenlik'in arama kurtarma gösterisi Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibi jet uçakları gösterisi yarına ertelendi.

Bugün sadece 19 Mayıs Yarı Maraton koşusu yapıldı. Vali İbrahim Şahin tarafından startı verilen yarışların ödül töreni de yarına yapılacak. 



Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı Samsun'da işitme engelli çocuklar ve milli sporcular İstiklal Marşı'nı işaret dili ile söyledi.
 
ERZURUM

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzurum'un Pasinler ilçesinde de kutlandı.  Pasinler'de sabah saat 9'da hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Orhan Beyazlı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu.



ANKARA

Ankara’da Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilginç bir etkinliğe imza attı. 380 kişilik öğrenci grubu, okul bahçesinde toplanarak ay-yıldız oluşturdu ve hep birlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.


KAYSERİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlanıyor.  Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programı düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici tarafından çelengin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

HATAY

Antakya Vali Ürgen Alanı'nda toplanan gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan, protokol üyeleri ve bazı daire müdürleri belediye bandosu eşliğinde Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından kutlamalar Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz anıta çelenk sundu.


KİLİS

Kilis’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çocukların taekwondo ve karate gösterisi ayakta alkışlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkalt tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhuriyet meydanında etkinlikleri geçildi.

İZMİR

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Anneler Günü için gittikleri gezide meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 24 kişinin acısını paylaşmak üzere İzmir Valiliği, törenin gösteri kısmını iptal etti.


İzmir Valiliği tarafından düzenlenen resmi tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile bazı İzmir milletvekilleri de katıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’nun, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


ZONGULDAK

Zonguldak´ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, Gazipaşa Caddesi’ni takiben Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na yapılan kortej yürüyüş ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, Fatih Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının marşları eşliğinde yürüdü. Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflı tişörtler giyen öğrenciler bayram coşkusu yaşadı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları esnasında başlayan yağmur etkinliğin yarıda kesilmesine neden oldu. Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte sporcular jimnastik gösterileri yaptı.

BALIKESİR

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.  Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanından, Şehit Hamdibey Meydanına gençlik yürüyüşü ile başladı. Sabah saat 09.45’te başlayan yürüyüşte bayraklar eşliğinde yürüyen gençler coşkulu bir şekilde Gençlik Marşını hep bir ağızdan söylediler. Ayrıca yaklaşık 30 motosikletli de araçlarıyla yürüyüşe eşlik etti.

MERSİN

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerle şölene dönüştü. Özellikle engelli özel sporcuların halk oyunları gösterileri büyülerken, trambolin gösterisinde yeteneklerini sergileyen gençler heyecanla izlendi.

ADANA

Adana’daki kutlamalar Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Öğrenciler, yaklaşık 120 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği İzmir Marşı eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’ndaki kutlama alanına geldi. Bando tören alanına girişte ve daha sonra bir süre İzmir Marşı çaldı. Tören sırasında da ses sisteminden sık sık İzmir Marşı okundu. Marşa alanı dolduran öğrenciler de hep bir ağızdan eşlik etti.

Spor camiası 19 Mayıs'ı kutladı


Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü ve Galatasaray Kulübü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

TFF internet sitesinden yayımladığı kutlama mesajında "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesinin başlamasına, Cumhuriyetimizin kurulmasına vesile olarak; bir ulusun kaderini değiştirmiştir. Bu tarihi olayın yıl dönümünü Ulu Önder Atatürk'ü anma günü; kurduğu Cumhuriyeti ve ilkelerini daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizin de bayramı olarak kutluyoruz. Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" ve "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözlerini şiar edinerek, gençlerimizin spor yaparak daha sağlıklı bireyler olarak toplumda yer alabilmesi; kültürel ve insani değerler ışığında, Türk futbolunun gelişimi ve yurt sathına yayılması görevini üstlenmekten büyük kıvanç duyuyoruz. Milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyor; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

FİKRET ORMAN'IN KUTLAMA MESAJI

Beşiktaş kulübün başkanı Orman, kulübün internet sitesinde yer alan kutlama mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 98. yılının kutlu olmasını dileyerek, şu görüşlere yer verdi:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 98. yılının coşkusunu yaşıyoruz...

Cumhuriyet'e yaraşır yepyeni bir neslin zihinsel ve bedensel eğitiminde, Türk sporunun gelişiminde daima Ata'sının hizmetinde olan camiamız için Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilen bugün, çok daha anlamlı ve gurur verici bir tarihtir. 19 Mayıs’ı Türkiye’ye armağan eden en büyük Beşiktaşlı Atatürk’tür; 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir. Kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Aşeni'nin 1935 yılında kulübümüz adına yaptığı önerinin kanunlaşması sonrasında “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla nesillerden nesillere kutlanmaya devam etmektedir. 1981 yılından bu yana “Atatürk’ü Anma Günü” olarak da kutlanan bu anlamlı günde; Türk gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyorum."

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN KUTLAMA

Fenerbahçe Kulübü de internet sitesinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Sarı Lacivertli kulübün mesajında "Türk milletine bağımsızlığı, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren kutlu zaferimiz Kurtuluş Savaşı’mızın kıvılcımlarının başladığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna inancı ve kararlılığı ile Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 98. yıldönümünü yaşıyoruz.Bu anlamlı günü Türk Gençliği’ne armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz."denildi.

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN DE KUTLAMA

Galatasaray Kulübü de internet sitesinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Sarı-kırmızılı kulübün mesajında "Sonu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile biten; milli mücadelenin başlangıç tarihi sayılan 19 Mayıs 1919’un 98. yıldönümünü yaşıyoruz...Bu günü; ülkenin geleceği olan gençlere armağan eden Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 98. yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ay-yıldızlı bayrağın dalgalandığı toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizin hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor; başta gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Gençleri buluşturan festival


 
 TÜRKİYE'nin dört bir yanındaki 46 üniversiteden İzmir'e gelen gençler, İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen festivalde buluştu.

Çadırlarını kurup müzik eşliğinde spor aktivitelerine katılan gençler, festivalin ilk gününde Manga grubunun sevilen şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği üç günlük festival hareketli başladı. Konserler ve spor etkinlikleriyle dolu 'İzmir Gençlik Festivali' için Türkiye'nin farklı kentlerindeki 46 üniversiteden gelen 1200 öğrenci, İnciraltı Kent Ormanı'nda çadır kurup dün gün boyunca spor ve oyun aktivitelerine katıldı. Gençler, yerel rock gruplarının mini konserlerinden sonra günü, sevilen müzik grubu Manga'nın unutulmaz konseriyle tamamladı.

İzmir'de ilk kez düzenlenen Gençlik Festivali'nin ikinci gününde sevilen şarkıcı Şebnem Ferah Gündoğdu Meydanı'nda üçüncü gününde ise Mor ve Ötesi grubu İnciraltı'nda sahne alacak.

İzmir'de konuk olan öğrenciler için her şey Büyükşehir Belediyesi tarafından eksiksiz düşünüldü. Sadece çadırlarını getiren gençler için festivalde her şey ücretsiz olarak hizmete sunuldu. Wi-fi, telefon şarj imkanı, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği, gün boyunca atıştırmalıklar, su ve sıcak içecek ikramı, duş ve tuvalet, spor etkinlikleri, kütüphane çadırı ve halı saha gibi olanaklara sahip olan konuk gençler için 24 saat aralıksız güvenlik, görevli personel ve sağlık ekibi görev yaptı. Alanda ayrıca bir itfaiye aracı da hazır bulunduruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gönüllü takımı da gelen öğrencilere güzel bir evsahipliği sergiledi.

Festivale katılan gençlerden bazılarının düşüncelerini şöyle özetledi:

Egemen Sonugüler -Ege Üniversitesi: "Konservatuar öğrencisiyim, müzisyenim. Festivalde sahne alacak sanatçılar çok özenle seçilmiş. Hepsini çok severim. Çeşitli aktiviteler var ve beklentimiz yüksek. Güzel günler geçireceğiz."

Burak Işık - Ankara Üniversitesi: "Buraya yaklaşık 11 kişilik bir arkadaş grubuyla beraber geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu etkinlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel organizasyon."

Rabia Sultan Pekin- Dokuz Eylül Üniversitesi: "İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum. Beklediğimden çok daha güzel. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için İzmir yine farkını konuşturmuş."

Tuğberk Bayraktar- Katip Çelebi Üniversitesi: "Etkinlik çok güzel. Ben bu çadır işini çok merak ediyordum. Bu festival fırsat oldu ben de çadırımı almış oldum. İzmir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz"

Gülçin Kabakçı -MarmaraÜniversitesi: Her şey çok ince düşünülmüş, çok beğendik. Ben İstanbul'dan geliyorum. Kent yaşamından uzak ama kentin ortasında bir yer. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne biz gençlere değer verdiği için çok teşekkür ederiz."

 Dha
➽ Paylaş: