ENOSİS hortladı!..


Rumlar adaya 4 bin asker daha yerleştiriyor...
 ENOSİS hortladı!.

Ahmet TAKAN

Yeni bir "yes be annem" için geri mi sayıyoruz?..

Geçtiğimiz günlerde Rum basınının, yaklaşan Kıbrıs Konferansı öncesinde "Türk askeri yüzde 80 adadan çekilecek" haberi ile irkildik. Aynı, Ege'de olduğu gibi iktidardan ses seda çıkmadı!.. 

Ancaak!.. Rumlar kartlarını gayet açık oynuyor. GKRY Savunma Bakanı Christoforos Fokaides basına yaptığı açıklamada, "Rum Milli Muhafız Ordusu'na Ekim 2016'da 3 bin sözleşmeli asker alındı. Bu yıl alınacak askerler için 4 binin üzerinde başvuru yapıldı" dedi. Nasıl oluyorsa bu gelişme Türkiye'de itina ile saklandı!..

Kıbrıs Konferansı, 28 Haziran'da İsviçre'nin Crans-Montana kentinde yapılacak. BM'den gelen en son açıklamaya göre, garantör ülkeler ve AB'nin de katılacağı konferans "haftalarca sürebilir."

 Görüşme öncesinde gelen haberler Türk kamuoyunu çok endişelendiriyor. Dejavu gibi!.. Annan Planı öncesinde yaşanan olaylarla benzerlik arz ediyor. Görüşmelerde, 2004 Annan Planı'ndan daha ağır şartların dayatılması bekleniyor. Bilinmezlik girdabındayız... AKP Hükümetinin ve KKTC Cumhurbaşkanı'nın müzakerelerdeki tutumunun ne olacağı da merak ediliyor!..
➽ Paylaş: