AKP'nin 2 bakanı, 2 bakanın 2 yalanı..

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye bir adalet ülkesidir. Bunları sürdürmek vazifesi olarak Türkiye’nin böyle kalacaktır" dedi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ise, Türk yargısının dünyada bulunan "en hassas yargı" olduğunu iddia etti...

İki bakan, iki yalan


Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Adana’ya gelen Bakan Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile birlikte Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptırılan, 'Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisi’nin açılışına katıldı...


Açılışta konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türk yargısının dünyada bulunan "en hassas yargı" olduğunu ileri sürdü. Ayrıca Çelik, "AB'nin 23'üncü fasıl olan yargı ve temel haklar ile 24'üncü fasıl olan adalet, özgürlük ve güvenliği fasılları açılsın. Ben bunu her zaman diyorum. Hukuk devleti konusunda kendi hukuk sistemimize güveniyoruz. Bu eserleri açarız, daha da fazlasını yaparız. Türk milleti adına görev yaptıklarının toplumdaki adalet duygusunu güçlendiren işlere imza atmasıdır. Türk yargısının üzerine düşeni yapacağından hiçbir şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

BENZER YALAN ADALET BAKANI'NDAN

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu öne sürerek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülke daima mazlumlara liman olmuştur. 1492’den beri dünyanın neresinde, hangi inançtan, hangi dinden olursa olsun, mazlumsa kapısını açmıştır. İster Kürt, ister Arap olsun Türkiye bir adalet ülkesidir. Bunları sürdürmek vazifesi olarak Türkiye’nin böyle kalacaktır. Dünya demokrasi tarihine çok önemli bir dersi vermiştir ve vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki yargılamaların hukuka göre yapıldığını ve bu yargılamaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Gül, “Türk yargısı yargılamalarını hukuka göre yapmaktadır. Bugün bu yargılamalar en hızlı şekilde yapılmaktadır. Yargı mensuplarına teşekkürü bir borç biliyorum. Gerçekten büyük bir fedakarlık yapıyorlar” diye konuştu.

➽ Paylaş: