Başbuğ'dan Tayyip'e yanıt!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, sert ifadelerle kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yazılı bir açıklama ile cevap verdi: "Şahsıma yöneltilen değerlendirmeleri, yersiz ithamları ve üslubu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Uğradığımız haksızlıklara bir yenisi daha mı eklenecek?.."

Başbuğ'dan

 'Gerekli cevabı alacak' diyen Erdoğan'a yanıt!
 Başbuğ, "Afrin, iç siyasete malzeme olmamalı" ifadesinin ardından önce Bahçeli'nin kısa bir süre sonra da Erdoğan'ın hedefi oldu... 

Bahçeli, "Kimi kastediyorsun? PKK'ya laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Kuş ve böcek türlerinden mi bahsedelim?" derken Erdoğan da şu ifadeleri kullandı: "Bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Afrin'i siyasete malzeme edenler Başbuğ'un yanındakiler. Yazıklar olsun, gerekli cevabı alacak."

İlker Başbuğ da kendisine yöneltilen sert eleştirilere resmi internet sitesinden yaptığı yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmediğini savunan Başbuğ, Bahçeli'nin açıklamalarını da 'maksatlı ve yersiz' olarak değerlendirdi.

Başbuğ'un açıklaması şöyle:


"50 yıl hizmet ettiğim Türk ordusunun bir mensubu olarak almış olduğum eğitim ve devlet adamlığı kişiliğinin gereği olarak bugüne kadar yaptığım bütün konuşma ve değerlendirmelerde hiçbir zaman ne kişileri ne de siyasi partileri hedef alan bir sözüm olmamıştır.

BAHÇELİ'YE: MAKSATLI VE YERSİZ İTHAMLAR

Ancak, Sayın Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada şahsımı hedef alan maksatlı ve yersiz ithamları karşısında bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

07 Şubat 2018 tarihinde şahsıma yöneltilen bir soru üzerine 'Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil' şeklinde bir yanıtım olmuştur.


Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin görüşlerim, düşüncelerim ve desteğim ortada iken, şahsıma yöneltilen değerlendirmeleri, yersiz ithamları ve üslubu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.


'HER ZAMAN ALTINI ÇİZMEK İSTEDİĞİM…'

Siyaset, elbette ülkenin güvenlik konularını, beka sorunlarını konuşmalı, değerlendirmelidir. Bunun aksi düşünülemez. Önemli olan, bir harekâtın ortasında ülkenin bütün unsurlarıyla bir bütünlük göstermesidir. Benim de her zaman altını çizmek istediğim husus budur.

ERDOĞAN'IN 'GEREKLİ CEVABI ALACAK' İFADESİ


Sayın Cumhurbaşkanı’nın da konuşma içeriğimle ilgili olarak tam ve doğru bilgilendirilmediğini düşündüğümü belirtmek isterim. Ancak, beyanlarında geçen 'gerekli cevabı alacak' şeklindeki ifade ile bugüne kadar uğradığımız haksızlıklara yeni bir haksızlığın daha ilave edilebileceğinin kastedildiğini değerlendirmek istemiyorum."

Erdoğan'ın Başbuğ'a yönelik tepkisini aktaran bazı gazeteciler de 'Gerekli cevabı alacak' ifadesinin 'Gereği yapılacak' şeklinde olduğunu belirtmişti."
➽ Paylaş: