'KORKUYORLAR...'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, AKP ile MHP arasında gerçekleşecek ittifakla ilgili açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP ve MHP arasında yapılan seçim ittifakını Saray İttifakı olarak nitelendirerek, ittifakın korkunun ürünü olduğunu belirtti...

Özdağ'dan çarpıcı AKP-MHP ittifakı iddiası


16 Nisan referandum oylamasında YSK’nın mühürsüz oy pusulalarını ve zarflarını kabul etmesini hatırlatan Özdağ, “İttifak yasasında yer alan mühürsüz oy pusuları ve zarfların ’yasal’hale getirilmesi, aslında 16 Nisan’da YSK’nın verdiği kararın kanun dışı bir uygulama olduğunun en açık kanıtıdır” dedi...


 İYİ Partinin kurulmasından sonra siyasette dengelerin değiştiğini aktaran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, AKP ve MHP’nin ittifak yapmak zorunda kaldığını kaydetti.

Ümit Özdağ şöyle devam etti:


“Saray ittifakı bir korkunun ürünüdür. İYİ Parti’nin kurulmasından sonra siyasette bütün dengeler değişmiştir.

Siyasette değişen bu dengeler iki siyasetçiyi değişik önlemler almaya, AKP Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi iş birliğine zorladı. Birbirleriyle bir araya gelerek amaçlarına ulaşabileceklerini düşünüyorlar. Sayın Devlet Bahçeli TBMM’ye gireceğini düşünerek, Sayın Erdoğan ise Cumhurbaşkanı seçilebilmek için böyle bir ittifak yaptılar. Sayın Devlet Bahçeli’nin arzusu büyük ölçüde gerçekleşti. Bu ittifakla yüzde 1 veya 2’de alsa Meclis’e girebilecek. Ama Sayın Erdoğan bu ittifaktan beklediğini bulamadı.”


AKP’nin MHP ittifakından umduğunu bulamadığını dile getiren Ümit Özdağ, bu nedenle farklı arayışlara girdiğini ileri sürdü.

Özdağ şunları söyledi:


“Bundan dolayı AKP lehine yapılacak her türlü gayri resmi işlemin önünü açan bir ittifak yasası düzenlediler. Ancak bunun da yetmediği anlaşılıyor ki yeni bir arayışlar içerisindeler. Bu arayışta da HDP’nin belirli bir bölümünü Saray ittifakına nasıl dahil edilebilir bu tartışılıyormuş. Bu konuda daha önce Yeniçağ’da da yer aldı. Bunların yetmediğini görüyoruz. Çünkü başka başka arayışlar da var. Onları da zamanı gelince Türk toplumu ile paylaşacağız.”

İYİ Parti’nin sandık güvenliği için 200 bin kişilik bir hazırlık yaptığını bildiren Ümit Özdağ, seçimler için özel yazılım yaptırdıklarını anlattı.


Özdağ sözlerini şöyle tamamladı:

16 Nisan’daki benzer durumun yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü 16 Nisan’da partimiz yoktu. Buna rağmen çok etkili olduk. Ancak bu defa İYİ Parti seçimlere çok kapsamlı 200 bin kişilik güçle hazırlanıyor. Hem sandıkları hem seçim kurullarını yakından takip edeceğiz. Seçimler için yazılım hazırlattık. Bütün bunların ötesinde sandık demokrasinin namusudur, milletinde namusudur. Milletin namusuna dokunulmasına izin vermeyeceğiz.
➽ Paylaş: