'Taşerona kadro' yalanında son perde: Zorla emekli ediliyorlar

Kadro başvurusunda bulunan taşeron işçilerine, kadro yerine "emekli edileceksiniz" yanıtı veriliyor. Pek çok kamu kurumunda bu yanıtla karşılaşan emekçiler, tüm itirazlarına rağmen zorla emekliye sevk ediliyorlar. AKP, "emekli maaşı alanlar kadrolu olamaz" şartını, kısa sürede "emekliliği hak edenler kadrolu olamaz" şeklinde genişletti... Kadro bekleyen binlerce taşeron işçisi, emekliliğe zorlanıyor...

'Taşerona kadro' 

yalanında son perde:
 Zorla emekli ediliyorlar...
AKP'nin "taşeron işçisine kadro" vaadinin yalan olduğu her gün bir kez daha kanıtlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce taşeron işçisi, kadro beklerken emekli ediliyor...

soL Haber'in 6 Mart'ta gündeme getirdiği Sivas'taki Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünün taşeron işçileri, kadro taleplerine "ret" yanıtı gelince dilekçe yazarak itiraz ettiler. Emekli olmak istemediklerini, 17 yıl taşeron işçisi olarak çalıştıkları kurumda kadro beklediklerini ifade eden işçiler, genel müdürlükten bir kez daha gelen "ret" yanıtıyla sarsıldılar.


"EMEKLİ MAAŞI ALANLAR" CÜMLESİNİ "EMEKLİLİĞİ HAK EDENLER"E ÇEVİRDİLER!

Yaşadığı süreci soL Haber'e anlatan bir karayolları taşeron işçisi şunları söyledi.


"Kadro başvuruları başladığı zaman televizyonlardan 'Emekli maaşı alanlar kadroya alınmayacak' diye duyurdular. Kısa bir süre sonra bu cümle 'Emekliliği hak edenler kadroya alınmayacak' cümlesine dönüştü. Biz de bu ani değişikliğin kurbanı olduk. Sadece biz değil, pek çok kamu kurumundaki taşeron işçisi, sırf emekliliği hak ettikleri için kadroya alınmıyorlar, emekli ediliyorlar. Mağduruz. Emekli maaşıyla geçinemeyeceğimiz aşikar. Çalışmak istiyoruz, kadro istiyoruz ama bizi zorla emekli ediyorlar."

GÖSTERMELİK MÜLAKAT


AKP, kadroya alacakları taşeron işçilerine mülakatlarda işleriyle ilgili olmayan, anlamsız sorular sormaya devam ediyor. Bu sorular, sınav ve mülakatların "göstermelik" olduğunu, AKP'nin istedikleri kişilere kadro verip, istemediklerini ise bir bahaneyle kadro dışı bıraktıklarını kanıtlıyor. 

➽ Paylaş: