Ali İsmail Korkmaz'ın KATİLİ ‘zarar gören şikayetçi’ oldu!

Osman Kavala ve 15 sanığın yargılandığı davanın 4. duruşması bugün Silivri'de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan Mevlüt Saldoğan'ın da bulunduğu polislerin katılma taleplerinin kabulüne karar verdi...

Osman Kavala 

davasında şok Ali İsmail Korkmaz detayı

Gezi Parkı davası kapsamında 784 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala ve 15 sanığın yargılandığı davanın 4. duruşması bugün Silivri’de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verdi...

Mahkeme, aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan Mevlüt Saldoğan’ın da bulunduğu polislerin ve Hazine’nin ‘zarar gören şikayetçi’ sıfatıyla davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Adalet Bakanlığı’na AİHM kararının kesinleşip kesinleşmediğine ilişkin yazılan yazının cevabının beklenmesine hükmedildi.


Adli kontrol taleplerinin kaldırılması taleplerinin reddine, AYM’nin kararının gözönünde bulundurularak Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Bir sonraki duruşma 28 Ocak 2020’de yapılacak.

OSMAN KAVALA’DAN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Osman Kavala, mahkemenin AİHM’in “derhal serbest bırakılmalı” kararına rağmen bugünkü duruşmada tutukluluğa devam kararı vermesine ilişkin açıklama yaptı. Kavala, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda “Yargının itibarını da zedeleyen bu kararın bir an evvel düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yayımlanan mesajda:

“Bugün görülen duruşmada, AİHM’in derhal serbest bırakılmam yönündeki kararına ve dinlenen tanıkların, benimle Gezi eylemleri arasında herhangi bir ilişki kurmamış olmalarına rağmen, mahkeme heyetinin tutuklama kararını sürdürmesi benim için çok şaşırtıcı oldu.

Yargının itibarını da zedeleyen bu kararın bir an evvel düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum.

Tutukluluk halimin sürmesinin yargıdaki hukuksuzlukların ve bunların kaynaklarının daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacağını ümit ediyorum.

Duruşmaya kutılanlara çok teşekker ederim. Bu benim için çok büyük bir moral kaynağı oldu.”


 
NE OLMUŞTU?

Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından saldırıya uğramıştı.

Dövüldükten sonra komaya giren ve 10 Temmuz 2013′te hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın cinayetiyle ilgili ana davada aralarında polis Mevlüt Saldoğan'ın da olduğu 8 kişi yargılanmıştı.

Mahkeme, Saldoğan’a ‘yaralama sonucu ölüme yol açmak'tan verdiği 13 yıl hapis cezasında indirim yaparak 10 yıl 10 ay ceza vermişti.
➽ Paylaş: