'Salgının seyri ile ilgili açıklanan SAYILAR kaygı verici'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Türkiye'nin koronavirüs tablosunun kaygı verici olduğunu söyleyerek "Ülke genelinde veya kritik illerde en azından bu hafta sokağa çıkma yasağı uygulanmaktan çekinilmemeliydi" dedi...

CHP’li Öztrak:

'Ülkemizde salgının seyri ile ilgili
 açıklanan sayılar kaygı verici'

Faik Öztrak, CHP MYK toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında test ve tanı oranlarına bakıldığında Türkiye’nin durumunun diğer ülkelere göre pek iyi gözükmediğini ifade etti...


 Öztrak, “İlk hastanın raporlandığı günden bugüne 20 gün geçti. Bu sürede hasta sayısı 9217’ye ulaştı. Oysa 9 binli sayılara İtalya 24 günde, İspanya 31 günde, Almanya 32. günde gelmişti. 

Türkiye’de yapılan test sayısı Almanya ve İtalya’nın halen gerisinde. Kümülatif tanı/test oranlarına bakıldığında durum pek de iyi gözükmüyor. 23 Mart’ta yapılan her 100 test için hasta sayısı 6 iken, 29 Mart’ta her 100 test için hasta sayısı 14’e çıkmış vaziyette” diye konuştu.

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANMAKTAN ÇEKİNİLMEMELİYDİ”

Bilim Kurulu üyelerinin bu haftanın çok kritik olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Öztrak, kritik illerde en azından bu hafta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden çekinilmemesi gerektiğini söyledi.


 Öztrak, “Rakamlar ortada, iktidar sorumluluktan kaçabilir ancak sorumluluktan kaçmanın sonuçlarından kaçamayacaktır.  İktidara bir kez daha çağrı yapıyoruz; insan hayatı en önemli önceliğimiz olmalıdır, madem bir Bilim Kurulu oluşturuldu ve Bilim Kurulu üyeleri bu haftanın çok kritik olduğunu söylüyor o halde ülke genelinde veya kritik illerde en azından bu hafta sokağa çıkma yasağı uygulanmaktan çekinilmemeliydi” dedi.

Öztrak, kamuoyuna yansıyan Bilim Kurulu’nun sokağa çıkma yasağı önerdiği edilmesi yönündeki iddiaları ile ilgili sorularına henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

“DEVLET BİR HAFTA KENDİ MİLLETİNE BAKAMAYACAK DURUMDA MI?”

Öztrak, Suriyeli mültecilere yapılan yardımları hatırlatarak şöyle devam etti:

“Suriyelilere 40 milyar dolardan daha fazla harcayan devlet bir hafta kendi milletine bakamayacak durumda mı?” diye sordu. Öztrak, konuya ilişkin “Devlet neden var? Devlet bugünler için var. 


Devlet vatandaşlarının canını ve sağlığını bugün korumayacakta hangi gün koruyacak? Son 9 yıldır devletimiz milletimizden kestiği vergiler ile 4 milyona yaklaşan Suriyeli için 40 milyar dolardan fazla para harcadı. Sınırın öte yakasındaki Suriyeliler için harcanan milyarları saymıyoruz bile. 

Şimdi aynı devlet bir hafta kendi milletine bakamayacak durumda mı? Bu devlet geçilmeyen köprü ve otoyollar, uçulmayan havalimanları ve yatılmayan şehir hastaneleri için bir avuç müteahhittin cebine milyarları aktarıyor. 

Aynı devlet sosyal devlet olup işini kaybeden esnafa, sanatkâra, kapısına kilit vuran KOBİ’ye, yoksula, işsize birkaç ay destek olmayacak mı?”
➽ Paylaş: