Virüsten ölenler gizleniyor mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Türkiye'de bugüne kadar 44 yurttaş koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Bakan Koca vaka sayısını da bin 872 olarak açıkladı. Ankara'da 2 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden C.K. isimli yurttaş memleketi Şanlıurfa'da özel giysili görevliler tarafından, cenaze namazı kılınmadan ve kireçlenerek defnedildi. C.K.'nın ölümü hakkında açıklama yapılmadı. Gazeteci Erk Acarer de İzmirli başka bir yurttaşın ölüm raporuna ‘doğal ölüm’ yazıldığını fakat karantina şartlarında defnedildiğini açıkladı ve ölüm raporunu paylaştı...

Koronavirüs ölümleri gizleniyor mu?


2 aydır Ankara'da bir hastanede tedavi gören C.K., tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şanlıurfalı olduğu öğrenilen C.K., karayolu ile defnedilmek üzere bu sabah memleketine getirildi...


C.K.'nın naaşının, belediyeden özel kıyafet ve kireçle defnedilmesi istendi. C.K.'nın naaşı Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığına defnedilirken kimsenin yanına yaklaştırılmaması ise akıllara koronavirüsü getirdi.

Salgın hastalık nedeniyle C.K.'nın kireçle gömüldüğü öne sürülürken, ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İLE DEFNEDİLDİ, ÖLÜM RAPORUNDA; 'NORMAL ÖLÜM' YAZILDI

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı vakalar ve ölümler konuşulurken, gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından tartışılacak bir iddia paylaştı. 


Acarer, paylaşımında 61 yaşında. Ölüm raporunda; “Normal ölüm” yazıyor. Yakınları soruyor: “Peki neden defin işlemi cenaze namazı olmadan, aceleyle, 3 maskeli, özel kıyafetli kişi nezaretinde kireç dökülerek tamamlandı?”’ sorularını yöneltti.

TEST YAPILDI SONUÇ ÇIKMADI

Hayatını kaybeden İzmirli yurttaşın 4-5 gün hastanede kaldığı ve koronavirüs testi yapıldığı öğrenildi. Ancak bu süre zarfında test sonucu çıkmadı.

İşte o ölüm raporu:



"MECLİSE TAŞIYACAĞIM"

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bu konuyu Meclise taşıyacağını söyleyerek Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"61 yaşında bir vatandaşımız öldü. Raporuna "Doğal ölüm" yazıldı.Ancak yakınları soruyor "Peki neden defin işlemi cenaze namazı olmadan aceleyle 3 maskeli özel kıyafetli kişiyle kireç dökülerek yapıldı?"

Değerli gazeteci @eacarer ortaya çıkardı.  

"Ben de konuyu Meclis'e taşıyacağım."

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği, bir vatandaşın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve bu nedenle karantina poşetiyle defnedildiği yönündeki iddialar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

M.D. isimli hastanın 4 ay önce kalp krizi geçirdiği ve kalp anjiyosu sonucunda stant takıldığı, 4 aydır da dönem dönem entübe şeklinde olduğu ifade edilen açıklamada, "Hastanın dış bir merkezden İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü, 5 gün boyunca yoğun bakımda takip edilen hastaya 21 Mart 2020 tarihinde Covid-19 testi yapıldığı ve test sonucunun negatif olarak çıktığı belirlenmiştir. Hastanın 24 Mart 2020 tarihinde kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat ettiği, bunun üzerine normal ölüm olarak değerlendirildiği var olan raporlarda mevcuttur" denildi.

Vefat eden hastanın iddia edildiği şekilde defnedilmediği de belirtilen açıklamada, "Vefat eden vatandaş yıkanılarak ve kefenlenerek Doğançay Mezarlığı'na defnedilmiştir. Ülkemizin yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile canla başla mücadele ettiği bir dönemde kamuoyunda asılsız bu ve benzeri iddialarla algı oluşturmak isteyen kişilere itibar edilmeyerek resmi yetkililerinin açıklamaların dikkate alınması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
➽ Paylaş: