Ucuzluk KUYRUĞU'nda ömür tüketenler ülkesi
Sivas'ta Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz fiyata et almak isteyen yurttaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Kurumun satış mağazasında kıymanın kilosu 37 liradan satılırken, insanların bu fiyatlardan ürün alabilmek için saatlerce kuyruk beklediği belirtildi...
Ucuza et alabilmek için saatlerce kuyruk beklediler
Sivas'ta Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz fiyata et almak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu...
Kurumun satış mağazasında kıymanın kilosu 37 liradan, kuşbaşı etin ise 40 liradan satıldığı öğrenilirken, insanların bu fiyatlardan ürün alabilmek için metrelerce kuyruk beklediği belirtildi.
Ucuza et alabilmek için vatandaşlar sadece Sivas'ta değil, Sakarya'da da kuyruktaydı. Yine metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar Et ve Balık Kurumu'ndan alacakları ucuz et için saatlerce beklediler.
TÜRKİYE'NİN ET TÜKETİMİ DÜŞTÜ
Büyük marketlerde ve kasaplarda kıymanın kilosu 45 ile 50 lira arasında değişirken, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (ETBİR) tahmini tüketim verilerine göre, yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi 2019’da 8, 6 kilo iken 2020’de 7 kiloya kadar düştü.
Dar gelirli
ailelerin et alımı giderek zorlaşıyor. Et ital eden Türkiye et
italaatına başladı ancak et tüketim için, Türkiye'de yaşayan
vatandaşın et tüketimi giderek düştü. Asgari gelir dağılımında et
lüks tüketim içerisinde yer almakta.