2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 1 Mayıs'ta Taksim'i işaret etti

2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'de olacaklarını duyurdu...

1 Mayıs'ta Taksim çağrısı

2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 1 Mayıs'ta Taksim'i işaret etti. Platform, Masquerade Club önünde iş cinayetinde katledilen işçileri anarak, işçi katliamlarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yaptı.

"CEZASIZLIKLA ÖDÜLLENDİRİLİYORLAR"

2024 1 Mayıs Taksim Platformu'nun Masquerade Club önünde yaptığı eylemde basın açıklamasını platform adına Okan Karaçam okudu. Sermayedarların daha az maliyet ve daha fazla kâr uğruna düzenin yasalarını dahi hiçe sayan uygulamalarının işçilerin canını almaya devam ettiğini ifade eden Karaçam, "Karşılığında ise cezasızlıkla ödüllendiriliyorlar. Yaşananlar göstermektedir ki işçi ölümleri kaza değil, sermaye, devlet ve diğer kurumların el birliğiyle gerçekleştirdiği organize cinayetlerdir" dedi.

"YAŞANANLAR NE KADAR NE DE FITRATTIR"

Soma'da fıtrat denilerek katillerin aklandığına, İliç'te maden şirketine verilen usulsüz izinler ortada dururken gerçeklerin ters yüz edilmeye çalışıldığına işaret eden Karaçam, "Yaşananlar ne kader ne de fıtrattır. Failleri de sermaye, devlet ve diğer kurumların başındakilerdir" dedi.

"1 MAYIS'TA HESAP SORMA BİLİNCİYLE TAKSİM'E"

Karaçam, "Ölüm ve sömürü düzeninin her gün yeni sınıf kardeşlerimizi aramızdan almasına artık yeter diyoruz. Tüm işçileri, emekçileri, gençleri bu düzenden hesap sormaya davet ediyoruz. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta katillerden hesap sorma bilinciyle Taksim'de hep birlikte sınıf kavgasını yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Eyleme katılan DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu ise hesap sormadıkları, kar ve yoksulluk düzenine isyan etmedikleri sürece iş cinayetlerine tanıklık etmeye devam edeceklerini belirterek, tüm işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri, 1 Mayıs'ta Taksim'de hesap sormaya çağırdı. 

Eylem boyunca, "Kader değil, bu bir cinayet", "Kahrolsun ücretli kölelik düzeni", "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek"  sloganları atıldı.

➽ Paylaş: