ABD'den bir ilk gerçekleşti!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın yakın zamanda İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı "Netzah Yehuda" taburuna, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı insan hakları ihlalleri sebebiyle yaptırım uygulanacağı yönünde bir açıklama yapması bekleniyor...

 ABD'den bir ilk gerçekleşti!
İsrail askeri birliğine yaptırım hazırlığı

ProPublica tarafından yapılan bir rapora göre, araştırmacı gazetecilerden oluşan bir ekip, Leahy Yasası'na dayanarak, Batı Şeria'da faaliyet gösteren bir dizi İsrail askeri ve polis biriminin ABD yardımından men edilmesini önerdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DUYURACAĞIZ"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu konuda heyetin tespitlerine dayanarak bir karar vereceğini belirtti ve "önümüzdeki günlerde duyuracağız" dedi. Leahy Yasası, ABD'nin dış yardımlarının, insan hakları ihlalleriyle ilişkilendirilen yabancı güvenlik birimlerine gitmesini yasaklayan bir yasadır. Bu yaptırımların ardından, Netzah Yehuda taburu ve üyeleri, ABD'den herhangi bir askeri yardım veya eğitim almayacaklar. Ancak, ABD'li bir yetkili, Blinken'ın tespitlerinin, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısından önce gerçekleşen Batı Şeria'daki olaylara dayandığını söyledi. Netzah Yehuda taburu, radikal sağcı "Hilltop Youth" yerleşimcilerinin katılmak için çaba sarf ettiği bir İsrail Savunma Kuvvetleri birimidir. Tabur, geçmişte Filistinli sivillere karşı şiddet olaylarına karışmasıyla gündeme gelmişti.

➽ Paylaş: