AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin borcunun 100 milyar lira aşıyor!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKPve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyar lirayı aştığına dikkat çekti. Yavaş, bu durumu israf olarak nitelendirdi...

Mansur Yavaş'tan lüks belediye
binaları yapılmasına tepki geldi 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katıldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Yavaş, ikinci gününde yapacağı sunumun önemine vurgu yaparak, 270 yeni seçilen belediye başkanıyla Ankara ve Beypazarı'nda yaptıkları çalışmaları paylaşacaklarını ve kamuoyunun özellikle önemsediği konularda deneyimlerini aktaracaklarını belirtti. 

Ayrıca, Ankara'da yürütülen modelin, şeffaflık, açık ihaleler ve hesap verme gibi konularda örnek olabileceğini ve israfı önleme konusunda tavsiyelerde bulunacaklarını dile getirdi.

'ISRAF' OLARAK DEĞERLENDİRDİ'

Yavaş, AKP ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerin borçlarını ele alarak, bu borçların israf ve şatafatı gösterdiğini ifade etti. Kendi paramızı kullanmadığımız hiçbir yere para harcamamamız gerektiğini vurgulayan Yavaş, halkın parasını kullanırken titiz davranılması ve hesap verilmesi gerektiğini belirtti. 

Belediyelerin temel hizmetlere odaklanması gerektiğini ve lüks binalar yapmak gibi israfa yol açacak projelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

➽ Paylaş: