Bakmayın siz Tayyip'in dediğine, İsrail'le ticaret bir haftadır TAM GAZ!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail ile ticaretin bittiğini söylese de rakamlar bunun tam tersini söylüyor. Gazeteci İbrahim Kahveci, rakamlarla ticaretin hangi boyutlara ulaştığını açıkladı. Söylenen rakamlar gerçeği yansıtmıyor İsrail ile ticaret katlanarak büyüyor...

İsrail'le ticaret bir haftadır TAM GAZ! 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin "İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz Netanyahu'yu Nazi yöntemleri uygulamakla suçluyorsunuz ama aynı zamanda yoğun ticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz? sorusuna “Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı" cevabını vermişti.

Erdoğan, İsrail ile ticaretin önünün kesildiğini açıklamıştı. Ancak ticaret rakamları 'o işin' tam olarak bitmediğini gösterdi. İsrail'le ticaret bitmedi tam gaz devam ediyor. 

TİCARET KATLANARAK ARTTI

Halk TV yayınında açıklama yapan Gazeteci İbrahim Kahveci, İsrail ile ticaretin bitmek yerine yükselişe geçtiğini şöyle anlattı:

"İsrail ile ticaretin katlanarak büyüdüğünü söyledi. İhracat rakamları 8 milyar dolar olurken ithalat rakamları da 3 milyar dolara ulaştı.

İsrail ile, Ocak ve Şubat ayı verilerine göre Ocak ayında 349 milyon dolar, Şubat ayında 422 milyon dolar değerinde ticaret yapılmış.

Soykırım döneminde ithalat yüzde 47, ihracat yüzde 28 azaldı. Azalma kaydedildi ancak Türkiye ile İsrail'in ticaret hacmi 2 milyar 450 milyon dolara ulaştı.

Soykırımın şiddetini artırdığı ve halktan da boykot tepkilerinin yükseldiği Mart ayında ise ticaret 436 milyon dolara çıkıyor.

"SÖYLEDİKLERİ RAKAMLAR YALAN "

Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail ile ticaretin soykırım döneminde yüzde 33 azaldığını söylese de rakamlar bize düşüşün yalnızca yüzde 17 olduğunu gösteriyor. "

➽ Paylaş: