İsrail Tv Kanalının haberine göre, Savaş Kabinesi yarın tekrar toplanacak...

İsrail'in Kanal 12 Televizyonu, kaynak belirtmeden yaptığı haberde, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına vereceği yanıt konusunda Savaş Kabinesi'nin karar aldığını iddia etti. Bu haber, İsrail ve İran arasındaki gerginliği ve olası bir askeri çatışma ihtimalini daha da artırmış olabilir...

İsrail, İran'a "açık ve etkili" bir karşılık verme kararı aldı! 

İsrail'deki Kanal 12 Televizyonu, kaynak belirtmeden yaptığı haberde, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına vereceği yanıt konusunda karar aldığını iddia etti. Habere göre, Savaş Kabinesi, İran'ın saldırısına "açık ve etkili" bir şekilde karşılık verme kararı aldı ve İsrail'in, İran'ın büyük çaplı saldırısına sessiz kalmayacağı mesajını iletmeyi amaçladığı belirtildi.

İsrail'in, İran'ın saldırısına karşı bölgesel bir savaş çıkarmak ya da İran'a destek olan koalisyonu parçalamak istemediği ve ABD ile eylemlerini koordine etmeyi planladığı ifade edildi. Kanal 12 haberine göre, Savaş Kabinesi yarın tekrar toplanacak.

Daha önceki bir haberde olduğu gibi, Kanal 12 Televizyonu, Savaş Kabinesi'nin İran'ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçenekleri tartıştığını ve bu seçeneklerin her birinin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" olduğunu öne sürmüştü.

İsrail ve İran arasındaki gerilim, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna 1 Nisan'da gerçekleştirdiği hava saldırısıyla başladı. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan iki general de dahil olmak üzere yedi kişi hayatını kaybetti.

İran, saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek misilleme yapacağını duyurdu. İsrail ise İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini açıkladı.

13 Nisan'da İran, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattı. Saldırıda yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi kullanıldı ve İran, bazı askeri hedefleri vurduğunu iddia etti.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse isabet eden bir füzenin zarar verdiğini açıkladı.

➽ Paylaş: