SGK Uzmanı AKP'nin emeklilere yönelik İÇİ BOŞ VAATLERİ'ni sordu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Tezel, yerel seçimlerin öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'müjde' olarak anlattığı 'emeklilere özel indirimler' açıklamasına göndermede bulundu. Tezel, "Emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" sorusunu yöneltti...

AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu 

AKP Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde "emeklilere yönelik özel indirimlerin" geleceğini duyurmuştu. 

Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok emek vermeyi, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz," diyerek açıklamıştı.

Işıkhan, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız," ifadelerini kullanmıştı.

"EMEKLİLERE İNDİRİMLER NEREDE?"

AKP'nin seçimlerde yaşadığı başarısızlık sonrasında, Bakan Işıkhan'ın emeklilere yönelik açıklamalarına dair henüz somut bir adım atılmadı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, bu duruma tepkisini gösterdi. Ali Tezel, "Hani yemediler diye emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" sorusunu yöneltti.

➽ Paylaş: