'Bana basketbol sorun' deyip kaçtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik sorunlarına ilişkin soruları “Burada basketbol lisesini konuşuyoruz, gündemimiz bu” diyerek yanıtsız bıraktı...

Bakan Tekin'e okullardaki temizlik sorunu  soruldu, 'Bana basketbol sorun' deyip kaçtı

AKP’nin tasarruf politikaları nedeniyle okullarda yeni dönem temizlik ve hijyen sorunlarıyla başladı. Bazı okullarda velilerden okulları temizlemeleri beklenirken, birçok devlet okulunda temizlik hizmetleri için velilerden para toplanılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün İstanbul Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’nde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen "İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi" işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

Gazeteciler tören çıkışında Tekin’e okullardaki temizlik ve hijyen konusunu sordu. Soruya yanıt vermeyen Tekin “Bugün gündemimiz basketbol. Başka bir ortamda onları da konuşuruz” dedi.

Bir gazetecinin okullarda bu konuda ciddi sıkıntı olduğunu söylemesi üzerine “Basketbolla ilgili sorularınız varsa cevap vereyim” diyen Tekin, gazetecilerin "Lütfen yanıt verin" şeklindeki ısrarları üzerine ise “Basketbol lisesiyle ilgili sorunuz var mı? Bakın nezaket başka bir şey. Burada basketbol lisesini konuşuyoruz, gündemimiz bu” diyerek hızla uzaklaştı.

Okullarda ücretsiz yemek çağrılarına 'personel yok, yer yok, çocuklar yemez' diye yanıt vermişti

Bakan Tekin okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi çağrılarına da “personel yok”, “yer yok”, “çocuklar yemekhanede çıkan yemeği yemez” gibi bahanelerle karşı çıkmıştı. 

Tekin şunları söylemişti:

"Bütün öğrencilere yemek vereceğimizi varsayalım; çocukların yemeklerini verecek personel var mı? Hepsini geçtik okullarında yemek yiyebilecekleri bir alan var mı? Bir diğer husus, çocuklar bizim dağıttığımız yemekleri yiyorlar mı? Yani özel okuldaki çocuklar bile, özel okul sahipleriyle konuşuyorum, yemekhanede çıkan yemekleri yemiyorlar, kantinden alışveriş yapıyorlar diyorlar. Şimdi çocuklarımızın yeme alışkanlıkları buna uygun değil. Biz şu anda deprem bölgesiyle beraber taşıma kapsamındaki öğrencilerimize yani yaklaşık üç milyona yakın öğrenciye yemek veriyoruz ama onun dışındakiler ile ilgili şu an bir çalışmamız yok. 2025-2026 bütçesinde sadece ihtiyaç sahiplerine bu anlamda katkı verebilecek başka bir formülasyon geliştirebiliriz."

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..